Θεσσαλονίκη: Έκανε μήνυση σε διευθυντή σχολείου επειδή δεν άφησε τον γιο της να μπει χωρίς self test

Θεσσαλονίκη: Έκανε μήνυση σε διευθυντή σχολείου επειδή δεν άφησε τον γιο της να μπει χωρίς self test
Thestival.gr

Από την πλευρά του σχολείου τονίζεται ότι εφαρμόστηκε η κείμενη νομοθεσία και ότι δεν μπήκε ούτε ένας μαθητής στο σχολείο χωρίς την υπεύθυνη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος από self test.

Ένταση επικράτησε έξω από σχολείο της Θεσσαλονίκης όταν ομάδα πολιτών συγκεντρώθηκε για να συμπαρασταθεί σε μητέρα που ζητούσε να επιτραπεί στον γιο της η είσοδος χωρίς να έχει μαζί του την προβλεπόμενη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test. Το περιστατικό σημειώθηκε μπροστά από το 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, η ένταση ανάμεσα στον διευθυντή και την μητέρα του μαθητή της Α’ Λυκείου ξεκίνησε την Δευτέρα όταν ο μαθητής πήγε στο σχολείο χωρίς αποτέλεσμα self test. Από την πλευρά του σχολείου τονίζεται ότι εφαρμόστηκε η κείμενη νομοθεσία και ότι δεν μπήκε ούτε ένας μαθητής στο σχολείο χωρίς την υπεύθυνη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος από self test.

Η μητέρα του μαθητή υπέβαλε μήνυση σε βάρος του διευθυντή του σχολείου. Με προφορική εντολή εισαγγελέα δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου. Το μεσημέρι της Τετάρτης μια ομάδα περίπου 30 ατόμων που τάσσονται υπέρ της μητέρας συγκεντρώθηκε έξω από το σχολείο: Τα μέλη της αυτοαποκαλούνται μάλιστα «θεματοφύλακες του συντάγματος» και κάποιοι από αυτούς φορούσαν στρατιωτικούς μπερέδες… Όταν είδαν να καταφτάνει έξω από το σχολείο ένα περιπολικό της Αστυνομίας το περικύκλωσαν και ζητούσαν από το πλήρωμά του να συλλάβει τον διευθυντή. Αγνοούσαν ως φαίνεται την προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version