Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για κύκλωμα που “φούσκωνε” ποσοστά αναπηρίας

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για κύκλωμα που “φούσκωνε” ποσοστά αναπηρίας
Φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι επτά κατηγορούμενοι για εμπλοκή σε κυκλώματα που πλαστογραφούσε πιστοποιητικά αναπηρίας ασφαλισμένων, έναντι αμοιβής.

Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν οι επτά κατηγορούμενοι, μετά τις απολογίες τους, για την εμπλοκή τους σε κυκλώματα που πλαστογραφούσε πιστοποιητικά αναπηρίας ασφαλισμένων, έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία, δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση, απάτη κατ’ εξακολούθηση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, χρήση υπηρεσιακού απορρήτου, εμπορία επιρροής, διακίνηση ναρκωτικών κ.α.

Στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Μετά τις απολογίες τους, με σύμφωνη γνώμη τη ανακρίτριας και της εισαγγελέως, αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ τους επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι:

  • Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα.
  • Στο προϊστάμενο, στην κόρη του και σε έναν ψυχίατρο επιβλήθηκε και η καταβολή χρηματικών εγγυήσεων 5000 ευρώ και 10.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατόπιν πολύμηνης έρευνας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. κι ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται υπάλληλοι του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), γιατροί που συνδέονται με τις διαδικασίες πιστοποίησης αναπηριών και μια δικηγόρος.

Η δικογραφία αριθμεί άλλα 62 πρόσωπα, μεταξύ αυτών γιατροί, υπάλληλοι του ΕΦΚΑ και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, όπως επίσης ιδιώτες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα