Θεσσαλονίκη: Μολότοφ και συλλήψεις μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ και συλλήψεις μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο
Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σε εξέλιξη επεισόδια στη Θεσσαλονίκη με μολότοφ και πέτρες στους δρόμους, μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Τουλάχιστον 5 συλλήψεις. Μικροένταση και στην Πάτρα.

Επεισόδια με ρίψεις μολότοφ και χρήση χημικών, σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το πέρας των κινητοποιήσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Άγνωστοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους που έφτασαν μπροστά στη Θεολογική Σχολή άναψαν βόμβες μολότοφ και τις εκτόξευσαν εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Οι αρχές προχώρησαν σε περισσότερες από 20 προσαγωγές εκ των οποίων τουλάχιστον 5 μετετράπησαν σε συλλήψεις. 

Μέχρι και τις 10 το βράδυ κράτησε το σκηνικό έντασης με άτομα μέσα από τον χώρο του Πολυτεχνείου να πετούν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απαντούν με χημικά και χρήση του υδροβόλου οχήματος της Αστυνομίας “Αίαντας”.

Σημειώνεται πως το κέντρο της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα το τετράγωνο περιμετρικά του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ήταν από νωρίς «φρούριο» με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται στο σημείο για την αποτροπή εντάσεων.

Νωρίτερα οι διαδηλωτές έκαψαν την αμερικανική σημαία έξω από το προξενείο των ΗΠΑ.

Πάτρα: Μικροένταση μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο

Στην Πάτρα επίσης σημειώθηκαν περιορισμένες συγκρούσεις μετά το πέρας της πορείας, από ομάδα ατόμων έξω από το παλιό παράρτημα του Πανεπιστημίου.

Επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και ρίψη αντικειμένων εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Οι συγκρούσεις κράτησαν περίπου 20 λεπτά και πλέον έχει αποκατασταθεί η ηρεμία.

 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα