Θεσσαλονίκη: Επέστρεψε στις φυλακές ο συνεργός του Βλαστού

Θεσσαλονίκη: Επέστρεψε στις φυλακές ο συνεργός του Βλαστού
Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Αρχείο) MotionTeam

Στις φυλακές επέστρεψε ο καταδικασθείς ως συνεργός στην απόπειρα απόδρασης του Π. Βλαστού το 2013. Ο 39χρονος κλήθηκε να απολογηθεί στο ανακριτή για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Στις φυλακές επέστρεψε ο 39χρονος, καταδικασθείς ως συνεργός στην απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων τον Φεβρουάριο του 2013.

Ο άνδρας είχε συλληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα καθώς, ύστερα από αστυνομική έρευνα, βρέθηκε στην κατοχή του – μεταξύ άλλων – ένα καλάσνικοφ, το οποίο είχε θάψει στην αυλή του σπιτιού του, στα Ν.Μάλγαρα Θεσσαλονίκης.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 39χρονος κλήθηκε να απολογηθεί στο ανακριτή Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Για την υπόθεση της απόπειρας απόδρασης, είχε καταδικασθεί και φυλακιστεί, ενώ, αποφυλακίστηκε με το καθεστώς της υφ’ όρων απόλυσης.

Ήταν γνωστός στις διωκτικές αρχές, καθώς έχει πλούσιο ποινικό μητρώο. Αρχικά, από την αστυνομία φερόταν ότι βοήθησε τον καταζητούμενο βαρυποινίτη Βασίλη Παλαιοκώστα να αποδράσει με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό, ενώ κατηγορήθηκε και για την πανομοιότυπη απόπειρα εναέριας απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων.

Όπως γράφει το GRTIMES, ο 39χρονος ήταν πρώην κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών, ενώ κρατήθηκε και στις φυλακές Δομοκού, για ληστεία κι άλλα αδικήματα. Κατέστη κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του στην “Greek Mafia”, μαζί με άλλα ηχηρά ονόματα ποινικών κρατουμένων. Στο όνομα του, -σύμφωνα με μαρτυρία- φαίνεται ότι υπήρχε συμβόλαιο θανάτου με παραγγελία Π. Βλαστού ο οποίος φέρεται πως ζητούσε τη δολοφονία του πρώην συνεργάτη του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα