Θεσσαλονίκη: Ματαιώθηκε εκδήλωση με ομιλητή τον Γαβρόγλου μετά από επεισόδια

Θεσσαλονίκη: Ματαιώθηκε εκδήλωση με ομιλητή τον Γαβρόγλου μετά από επεισόδια

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επρόκειτο να μιλήσει στο 2ο Λύκειο Συκεών, όμως επεισόδια που έλαβαν χώρα στον περιβάλλοντα χώρο οδήγησαν στην απόφαση για ματαίωση της εκδήλωσης.

Ματαιώθηκε τελικά η ενημερωτική εκδήλωση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής στο 2ο Λύκειο Συκεών, στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή τον υπουργό Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, με θέμα τις αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το σχολικό συγκρότημα.

Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 50 άτομα, μέλη μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικοί και γονείς, που βρίσκονταν επί της οδού Ρόζας Ιμβριώτη, επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σχολείο και να εισέλθουν στην εκδήλωση για θέσουν ερωτήματα στον υπουργό.

Ωστόσο, στο σημείο υπήρχαν δυνάμεις των ΜΑΤ που δεν επέτρεπαν την πρόσβαση. Οι συγκεντρωμένοι αποπειράθηκαν να διασπάσουν το φραγμό και οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και βομβίδες κρότου - λάμψης.

Λίγο αργότερα η ένταση αποκλιμακώθηκε, ωστόσο οι διοργανωτές αποφάσισαν την οριστική ματαίωση της εκδήλωσης κι ενώ ο υπουργός δεν έφτασε ποτέ στον χώρο.

Να σημειωθεί ότι λίγο πιο μακριά από το σημείο είχαν συγκεντρωθεί και 20 άτομα, μέλη της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα για τη Μακεδονία, κατά του υπουργού και της κυβέρνησης.

Πηγή: 

voria.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παιδεία
SHARE: