Θεσσαλονίκη: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο του 25χρονου ΑμεΑ σε κέντρο αποκατάστασης

Θεσσαλονίκη: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο του 25χρονου ΑμεΑ σε κέντρο αποκατάστασης
Γενικό Νοσοκομείο "Παπανικολάου" (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου, κατέθεσε η Δόμνα Μιχαηλίδου, για τον θάνατο του 25χρονου ΑμεΑ σε κέντρο αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη.

Στο στόχαστρο της ελληνικής Δικαιοσύνης μπαίνει πλέον ο θάνατος του 25χρονου στο παράρτημα αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη, μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η μήνυση στρέφεται κατά παντός και κατατέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Β. Πλιώτα, προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες του θανάτου του 25χρονου, ο οποίος φιλοξενούνταν στη συγκεκριμένη δομή έχοντας διαγνωστεί με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος.

Σύμφωνα με την αναφορά, ο νεαρός έφυγε από τη ζωή στις 30 Νοεμβρίου νοσηλευόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», ενώ είχε προηγηθεί «την 28η.11.2021, περιστατικό βίας σε βάρος του εκλιπόντος φιλοξενουμένου από άλλον φιλοξενούμενο και αμελής συμπεριφορά εργαζομένου σε σχέση με το περιστατικό αυτό».

Όπως επισημαίνεται, η υφυπουργός δέχθηκε μαρτυρία του πατέρα του 25χρονου ο οποίος της ανέφερε ότι «στα χέρια του τελευταίου υπήρχαν ίχνη τραυματισμού που καταμαρτυρούσαν την επίδεσή του, καθώς και τραύματα, η εικόνα των οποίων παρέπεμπε σε υπό επούλωση πρόσφατα εγκαύματα, προερχόμενα από αναμμένο τσιγάρο».

Ήδη έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά και ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Η υφυπουργός κατά την έξοδο της από τον Άρειο Πάγο δήλωσε σχετικά: «Κατέθεσα σήμερα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Καμία ανοχή από την Πολιτεία, βάζουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο. Ζητάμε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με τον 25χρονο καθώς και για τυχόν περιστατικά και με άλλα παιδιά. Η πολιτεία είναι εδώ. Ψηφίσαμε νομοσχέδιο για πρόληψη και αντιμετώπιση της κακοποίησης. Κανείς πλέον δεν μπορεί να εργάζεται σε τέτοιες δομές χωρίς λευκό ποινικό μητρώο».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα