Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη αντιφασιστικό συλλαλητήριο στον Εύοσμο

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη αντιφασιστικό συλλαλητήριο στον Εύοσμο
Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο grtimes

Σε εξέλιξη βρίσκεται στον Εύοσμο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών σωματείων, φορέων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα στην πλατεία Ευόσμου αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων και εκπαιδευτικά σωματεία, με τη συμμετοχή πολλών άλλων φορέων, εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο.

Το κύριο σύνθημα που επικρατεί είναι το “έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές”, αίτημα που προωθεί συστηματικά η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων, μετά τις επιθέσεις ακροδεξιών στα ΕΠΑΛ του Ευόσμου και της Σταυρούπολης, αλλά και τις εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες για ρατσιστικές επιθέσεις σε προσφυγόπουλα στο διαπολιτισμικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ευόσμου.

grtimes

grtimes

Όπως γράφει το GRTIMES, αυτήν την ώρα στην πλατεία Ευόσμου είναι σε εξέλιξη η συγκέντρωση στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες άτομα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η πορεία στη γύρω περιοχή.

Στη διάρκεια των ομιλιών, γίνεται αναφορά μεταξύ άλλων και στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στη μνήμη του οποίου τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή. Χαρακτηριστική η ομιλία μαθήτριας που συμμετέχει στο συλλαλητήριο, μιλώντας για τις εγκληματικές ομάδες που βάζουν στο στόχαστρο τους νέους και μαθητές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα