Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες για τα επεισόδια στο ΑΠΘ
Αστυνομική παρουσία στο ΑΠΘ Eurokinissi

Δύο φοιτητές ηλικίας 22 και 24 ετών, αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα μετά τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Μέγαρο.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι δύο συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η voria, πρόκειται για δύο φοιτητές, 22 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης και οπλοκατοχή (σ.σ. κρατούσαν κοντάρια).

Μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση συμπαράστασης από φοιτητές.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα την Πέμπτη το μεσημέρι ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και φοιτητές που επιχείρησαν να μπουν στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν βίαια τους φοιτητές, με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, ενώ συνελήφθησαν και δύο άτομα.

Νωρίτερα, ενάντια στην παρουσία της αστυνομίας στο ΑΠΘ διαδήλωσαν για ακόμη μια φορά φοιτητές, οι οποίοι ξεκίνησαν πορεία από την Καμάρα, διαμαρτυρόμενοι για τις εικόνες που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στο πανεπιστήμιο.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στο χώρο έξω από τη Βιβλιοθήκη, εκεί όπου έγινε ρίψη χημικών από την αστυνομία, με αποτέλεσμα να επικρατήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα να υπάρχουν διαμαρτυρίες, όσων ήταν μέσα, αλλά όσων ήταν στις αίθουσες κι έκαναν μάθημα.

Επικράτησε πανδαιμόνιο με τους διαδηλωτές να πετούν μπογιές και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα