Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αντιδήμαρχος για “φακελάκι”

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αντιδήμαρχος για “φακελάκι”
Το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης INTIME

Στη σύλληψη δύο λογιστών και μίας εφοριακού προχώρησαν οι αρχές στη Θεσσαλονίκη. Αντιδήμαρχος ο ένας εκ των συλληφθέντων.

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων Βορείου Ελλάδος ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αβαρλής.

Η σύλληψη του αφορά την επαγγελματική του δραστηριότητα και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος δραστηριοποιείται ως λογιστής και κατηγορείται ότι δωροδόκησε υψηλόβαθμο υπάλληλο της εφορίας για λογαριασμό πελάτη του.

Η υπόθεση ερευνήθηκε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη φαρμακείων.

Μαζί του συνελήφθη ένας ακόμα λογιστής καθώς και η υψηλόβαθμη υπάλληλος που έχει θέση ευθύνης σε μεγάλη εφορία της Θεσσαλονίκης.

Κακουργηματική δίωξη άσκησε η εισαγγελέας

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης, η οποία άσκησε κακουργηματική ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και εκβίαση. Οι τρεις συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε Ειδικό Ανακριτή και μέχρι να απολογηθούν θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το ποσό, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που φέρονται να εισέπραξαν οι κατηγορούμενοι είναι 1000 ευρώ, αλλά, όπως περιγράφεται στην ίδια δικογραφία, φαίνεται πως είχαν αξιώσει περισσότερα χρήματα προκειμένου να «κλείσουν» φορολογική υπόθεση καταγγέλλοντος.

Όπως έγινε γνωστό, εκτός από την υπόθεση αυτή, οι διωκτικές Αρχές ερευνούν την εμπλοκή τους σε τυχόν άλλες υποθέσεις δωροληψίας.

Παραιτήθηκε ο Γ. Αβαρλής

Την παραίτηση του αντιδημάρχου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργου Αβαρλή έκανε δεκτή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκη κάνει αποδεκτή την παραίτηση που υπέβαλε ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής με αφορμή δικαστική εμπλοκή για ιδιωτική του υπόθεση», αναφέρεται σχετικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version