“Θρίλερ” με το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff: Στον επανέλεγχο βγαίνουν αρνητικά τα τεστ

“Θρίλερ” με το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff: Στον επανέλεγχο βγαίνουν αρνητικά τα τεστ
Mein Shiff 6 Shutterstock

Ενώ αρχικά έγιναν 12 τεστ στα οποία είχαν βρεθεί θετικά τα μέλη του πληρώματος, στη συνέχεια κατά τον επανέλεγχο τα πρώτα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά.

Πραγματικό “θρίλερ” με το κρουαζιερόπλοιο «Mein Shiff 6» που φέρεται να εντοπίστηκαν δώδεκα κρούσματα κορονοϊού σε μέλη πληρώματος- μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive και ενώ αρχικά τα 12 τεστ στα οποία είχαν βρεθεί θετικά τα μέλη του πληρώματος σε έλεγχο που έγινε από ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο στο Ηράκλειο, στη συνέχεια έγιναν τεστ και μέσα στο πλοίο με τα πρώτα αποτελέσματα να βγαίνουν αρνητικά.

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Σουρβίνος ο οποίος διευκρίνισε οτι όντως τα δειγματοληπτικά τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος διενεργήθηκαν στο Ηράκλειο από ιδιωτικό διαγνωστικό.

Στην συνεχεία, όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε και με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο που τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή στο πλοίο – και καθώς αυτό διαθέτει αξιόπιστο σύστημα τεστ κορονοϊού– ξεκίνησε η διαδικασία τεστ στους 12 εργαζόμενους. Ήδη έχουν διενεργηθεί 4 έλεγχοι ενώ η διαδικασία συνεχίζεται. Πάντως κατά τον επανέλεγχο πάνω στο πλοίο τα αποτέλεσματα των τεστ βγαίνουν αρνητικά στον ιό.

Όπως τόνισε ο καθηγητής, μέχρι το πρωί θα συνεχιστεί η διαδικασία και στα υπόλοιπα οκτώ μέλη μέχρι ότου το πλοίο φτάσει στον Πειραιά, όποτε και θα αναλάβει και κρατικός φορέας για την εκ νέου διενέργεια τεστ για να διαπιστωθεί τελικά αν οι 12 εργαζόμενοι του πλοίου νόσησαν ή όχι από τον ιό.

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία TUI Cruises

“Κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6» που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα, ενώ στους επαναλητπικούς ελέγχους, τα πρώτα έξι εμφανίστηκαν αρνητικά, ενώ για τα υπόλοιπα έξι τα αποτελέσματα αναμένονται αύριο το πρωί”, αναφέρει η εταιρεία.

Όπως αναφέρει η TUI Cruises, σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες λειτουργίας που ισχύουν για τα κρουαζιερόπλοια, όπως αυτές συμφωνήθηκαν με τις ελληνικές αρχές, τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου. Η ΤUI Cruises προσθέτει επίσης, ότι διαθέτει σύστημα διαδικασιών διαχείρισης κρούσματος COVID-19 στο πλοίο, το οποίο τίθεται σε ισχύ. Το πλοίο κατευθύνεται στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η TUI Cruises βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές. Χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η TUI Cruises είναι μία κοινοπραξία της TUIAG, ένας εκ των μεγαλύτερων τουριστικών ομίλων εταιρειών παγκοσμίως, και της εταιρείας κρουαζιερόπλοιων με διεθνή παρουσία Royal Caribbean Cruises Ltd. Η εταιρεία με έδρα το Αμβούργο προσφέρει από το Μάιο του 2009 πακέτα διακοπών στη θάλασσα για τη γερμανόφωνη αγορά.

Το κρουαζιερόπλοιο “Mein Shiff 6” θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά αύριο τα ξημερώματα και συγκεκριμένα στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας Θεμιστοκλής του ΟΛΠ στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου). Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το κρουαζιερόπλοιο, δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης ή μέλος του πληρώματος, ενώ στις 7:30 το πρωί θα επιβιβαστεί στο πλοίο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πλήρωμα, ενώ πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version