Θρίλερ στην Ελαφόνησο: Προσάραξε ταχύπλοο με 19 Τούρκους που δηλώνουν Γκιουλενιστές

Θρίλερ στην Ελαφόνησο: Προσάραξε ταχύπλοο με 19 Τούρκους που δηλώνουν Γκιουλενιστές
Λιμενικό Σώμα eurokinissi

Προσάραξαν λόγω κακοκαιρίας και βλάβης του ταχυπλόου τους στην ακτή της Ελαφονήσου τα ξημερώματα ενώ προορισμός τους όπως δηλώνουν ήταν η Ιταλία. Ζητούν διεθνή προστασία. Ανάμεσά τους είναι 8 άντρες, 7 γυναίκες και 4 παιδιά.

Στην ακτή της Ελαφονήσου προσάραξε τα ξημερώματα ένα ταχύπλοο σκάφος από την Τουρκία που είχε προορισμό την Ιταλία όπως δηλώνουν οι επιβαίνοντες, συνολικά 19 Τούρκοι υπήκοοι, ανάμεσα τους 8 άντρες, 7 γυναίκες και 4 παιδιά.

Οι ίδιοι δήλωσαν στο κάμπινγκ που βρήκαν καταφύγιο λόγω της κακοκαιρίας πως είναι «Γκιουλενιστές», κάποιοι από αυτούς δηλώνουν αξιωματικοί και επιχειρηματίες και πως επιθυμούν πολιτικό άσυλο.

Λόγω του απαγορευτικού του απόπλου από τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, δεν μπορούσε να μεταβεί κλιμάκιο του Λιμενικού και έτσι του περιστατικού έχει επιληφθεί ο Αστυνομικός Σταθμός Ελαφονήσου με εντολή εισαγγελέα.

Ήδη οι 19 Τούρκοι υπήκοοι τελούν υπό καθεστώς κράτησης λόγω παράνομης εισόδου στη χώρα, θα σχηματισθεί σχετική δικογραφία που θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελία και ύστερα θα αποφασισθεί αν θα ακολουθήσει η διαδικασία της διοικητικής απέλασης ή θα προχωρήσουν σε αίτημα παροχής ασύλου οι ίδιοι.

Για το περιστατικό αναμένεται να μεταβεί στο νησί και κλιμάκιο της ΕΥΠ από την Πάτρα για να διαπιστώσει αν πρόκειται για περίπτωση που είναι απαραίτητο να επιληφθεί η συγκεκριμένη υπηρεσία ή καθαρά οι διωκτικές Αρχές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version