Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου το Μετρό φτάνει Πειραιά

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου το Μετρό φτάνει Πειραιά

Στο επιβατικό κοινό θα παραδοθούν και οι τρεις τελευταίοι σταθμοί της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά (Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο)

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου θα δοθεί σε λειτουργία η επέκταση της γραμμής 3  του Μετρό από τη Νίκαια μέχρι το λιμάνι και το κέντρο του Πειραιά, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ. 

Από το τέλος Ιουλίου είχαν ξεκινήσει τα δοκιμαστικά δρομολόγια από τον σημερινό τερματικό σταθμό ΝΙΚΑΙΑ. Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, με την επέκταση του Μετρο προς Πειραιά θα συνδεθεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, ενώ ταυτόχρονα προχωρούν και οι εργασίες της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας. 

Οι τρεις νέοι σταθμοί 

Με την έναρξη λειτουργίας της επέκτασης θα λειτουργήσουν οι σταθμοί ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ και ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. 

Με την λειτουργία της επέκτασης αυτής, ο Δήμος Πειραιά θα αυξήσει το σύνολο των σταθμών Μετρό που διαθέτει από δύο σήμερα (στη γραμμή 1, οι σταθμοί ΦΑΛΗΡΟ και ΠΕΙΡΑΙΑΣ) σε πέντε καθώς και οι 3 παραπάνω σταθμοί είναι στα διοικητικά του όρια.

Παράλληλα στον σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ θα δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος συγκοινωνιακός κόμβος της Αττικής καθώς σε ακτίνα 200 μέτρων θα συγκεντρώνονται δύο σταθμοί Μετρό, ο τερματικός του Τραμ, ο τερματικός του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ αλλά και πλοία ακτοπλοϊας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα