Την Παρασκευή το ραντεβού της ΠΟΕΔΗΝ με τον Χουλιαράκη

Συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έξω από το υπουργείο Οικονομικών, την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016. Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για το ασφαλιστικό και την υποστελέχωση των νοσοκομείων.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έξω από το υπουργείο Οικονομικών, την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016. Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για το ασφαλιστικό και την υποστελέχωση των νοσοκομείων. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Στάση εργασίας των εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία και συγκέντρωση έξω από το Γενικό Λογιστήριο από τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ

Την Παρασκευή το πρωί κλείστηκε το ραντεβού εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με τον αν. υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, όπως είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννακός.

Δήλωσε, επίσης, ότι την ίδια μέρα προγραμματίζεται στάση εργασίας των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και συγκέντρωση έξω από το Γενικό Λογιστήριο. Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ έχουν αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών.

Νωρίτερα είχαν αποκλείσει την είσοδο του υπουργείου, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους απομακρύνουν με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια και να τραυματισθεί, μία εργαζόμενη, η οποία και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ, όπως είπε ο κ. Γιαννακός, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της εισόδου του υπουργείου, καθώς άλλες τρεις φορές επιχείρησαν να συναντήσουν τον Αν. Υπουργό Οικονομικών σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις εργαζομένων, αλλά «ήρθαν αντιμέτωποι με ρολά και ΜΑΤ». 

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά απόσυρση του ασφαλιστικού σχεδίου νόμου, ένταξη των Υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων στα ΒΑΕ, αύξηση των μισθών και διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ένταση στο ΥπΟικ μεταξύ ΜΑΤ και μελών της ΠΟΕΔΗΝ

SHARE: