Τίνα Σταυρινάκη: Υπήρξε αύξηση των περιστατικών ρατσιστικής βίας κατά το 2018

Τίνα Σταυρινάκη: Υπήρξε αύξηση των περιστατικών ρατσιστικής βίας κατά το 2018
Φωτογραφία αρχείου © Rido / 123rf.com

Η Τίνα Σταυρινάκη, βοηθός συντονίστρια του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, μιλώντας στον News 24/7 στους 88.6, σημείωσε ότι οι αριθμοί είναι μεγαλύτεροι από αυτούς που έδωσε στη δημοσιότητα το Δίκτυο.

Αύξηση των περιστατικών ρατσιστικής βίας εντόπισε κατά το 2018 το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, όπως τόνισε η βοηθός συντονίστρια του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, Τίνα Σταυρινάκη, μιλώντας στον News 24/7 στους 88.6.

Η Τίνα Σταυρινάκη σημείωσε ότι οι αριθμοί είναι μεγαλύτεροι από αυτούς που έδωσε στη δημοσιότητα το Δίκτυο, καθώς είναι πολλά τα περιστατικά που δεν καταγγέλλονται και δεν γίνονται γνωστά.

“Έχουμε καταγράψει μόνο την κορυφή του παγόβουνου”, είπε χαρακτηριστικά.

Καταγράφηκαν 117 περιστατικά εκ των οποίων 74 στοχοποίησαν μετανάστες και πρόσφυγες και 6 αφορούσαν Έλληνες πολίτες λόγω καταγωγής ή χρώματος, όπως πχ οι Ρομά. Αμφισβητήθηκε, μάλιστα, σε δημόσια υπηρεσία και συγκεκριμένα στην εφορία η ελληνικότητά τους.

Μίλησε, επίσης, για ανησυχητική τάση και πρόσθεσε ότι έχουν καταγραφεί και αντισημιτικά περιστατικά, επιθέσεις κατά μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version