Το 'Δεκατιανό στο σχολείο' επεκτείνεται μέχρι τον Ιούνιο

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)
ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ) MOTIONTEAM

Μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς επεκτείνεται το πρόγραμμα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας

Την επέκταση του πιλοτικού προγράμματος «Δεκατιανό στο Σχολείο» γνωστοποίησε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Α΄φάση υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματος «Δεκατιανό στο Σχολείο» απέδειξε στην πράξη την αναγκαιότητα του προγράμματος αφενός και την αρμονική συνεργασία ολόκληρης της σχολικής κοινότητας ως προϋπόθεση, ώστε να υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χωρίς την καθολική και συγκινητική συμμετοχή της σχολικής κοινότητας, θα υπήρχε αδυναμία ως προς την υλοποίησή του».

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο, στο πνεύμα αυτής της συνεργασίας, προχωράει στη Β’ φάση υλοποίησης του προγράμματος «Δεκατιανό στο Σχολείο», μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς 2015-2016, συγκεκριμένα μέχρι και τις 14 Ιουνίου 2016. Το παραπάνω πιλοτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε 66 δημοτικά σχολεία και συστεγαζόμενα σε αυτά νηπιαγωγεία και αφορά το σύνολο των μαθητών που φοιτούν σε αυτά, δηλαδή αφορά 11.500 παιδιά.

Το πιλοτικό πρόγραμμα «Δεκατιανό στο Σχολείο» υλοποιείται με την ευγενική προσφορά ιδιωτικών εταιρειών «που με κοινωνική ευαισθησία ανέλαβαν και συμβάλλουν με άριστο τρόπο στην υλοποίησή του» προσθέτει το υπουργείο Εργασίας στην ανακοίνωσή του.

SHARE: