Το New York Times Athens Democracy Forum για 4η χρονία στο Costa Navarino

Στιγμιότυπο από το 3ο New York Times Athens Democracy Forum στο Costa Navarino

Κεντρικό θέμα του φετινού τριημέρου είναι τα βιβλία, με αφορμή την επιλογή της Αθήνας ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018 από την UNESCO

Το «NewYorkTimesAthensDemocracyForum» και η CostaNavarino, διοργανώνουν στις 14-16 Σεπτεμβρίου, το τριήμερο με θέμα «DemocracyandBooks», για 4η συνεχόμενη χρονιά.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν επιφανείς ομιλητές, μεταξύ των οποίων: ο λογοτέχνης και φιλόσοφος PascalBruckner, o συγγραφέας, περιβαλλοντολόγος και πρώην Ευρωβουλευτής StanleyJohnson και ο Radoslaw Sikorski, πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας και Senior Fellow στο Πανεπιστήμιο Harvard. Τη συζήτηση θα συντονίσει η PamelaPaul, αρχισυντάκτρια του TheNewYorkTimesBookReview, ενώ περισσότεροι ομιλητές θα ανακοινωθούν σύντομα.

Κεντρικό θέμα του τριημέρου είναι τα βιβλία, με αφορμή την επιλογή της Αθήνας ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018 από την UNESCO. Διακεκριμένοι ομιλητές και διαμορφωτές γνώμης, συγγραφείς και πολιτικοί, θα συζητήσουν για τη μακρόχρονη σύνδεση της δημοκρατίας με τα βιβλία και το ρόλο που διαδραματίζουν σε περιόδους ιδεολογικών αναταραχών, ενώ θα προσπαθήσουν να ρίξουν φως στη συμβολή των βιβλίων στην πολιτική αλλαγή και στην κοινωνική ευαισθητοποίηση.

Την κεντρική συζήτηση πλαισιώνουν παράλληλες δράσεις, για ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο από αυθεντικές εμπειρίες. Οι επιλογές διαμονής εμπλουτίζονται από δραστηριότητες για τους συμμετέχοντες του «Democracy & Books», όπως αναγνώσεις βιβλίων από τους συγγραφείς, Φιλοσοφικοί Περίπατοι με θέμα τους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους και τη δημοκρατία, καθώς και ξεναγήσεις στην έκθεση «Ζωγραφιές ανάμεσα στις σελίδες» η οποία παρουσιάζει το εικονογραφικό έργο του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «Democracy & Books», το πρόγραμμα εμπειριών και τις επιλογές διαμονής, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το τριήμερο διοργανώνεται στο πλαίσιο του TheNewYorkTimesAthensDemocracyForum που θα πραγματοποιηθεί για 6η συνεχόμενη χρονιά 16-18 Σεπτεμβρίου, με θέμα «Η δημοκρατία κινδυνεύει: Λύσεις σε έναν κόσμο που αλλάζει». Στο φόρουμ θα συμμετέχουν και φέτος πολιτικοί ηγέτες, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και άλλοι ειδικοί που καλούνται να απαντήσουν σε καίρια ζητήματα.

ADVERTISING

SHARE: