Τον Μάρτιο προσδιορίστηκε η αγωγή κακοδικίας της Ελένης Ράικου

Τον Μάρτιο προσδιορίστηκε η αγωγή κακοδικίας της Ελένης Ράικου
EUROKINISSI

Αποζημίωση συνολικού ύψους 300.000 ευρώ διεκδικεί η εισαγγελέας Ελένη Ράικου και ο σύζυγός της από τους εισαγγελείς που χειρίζονται την έρευνα της Novartis.

Χρηματική ικανοποίηση η οποία ανέρχεται στα 300.000 ευρώ διεκδικεί με την αγωγή κακοδικίας η εισαγγελέας Ελένη Ράικου και ο σύζυγός της, που στρέφονται κατά της νυν επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, και των συναδέλφων της, Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.

Με την πρωτοφανή ενέργεια που απασχολεί από χθες, οπότε και κατατέθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας και αναμένεται να συζητηθεί το Μάρτιο, κάθε ενάγων ζητά αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ από τον κάθε εναγόμενο. Στους εισαγγελικούς λειτουργούς αποδίδονται παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας, σχετικά με τους χειρισμούς τους ή τις παραλείψεις τους στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αγωγή κακοδικίας γίνεται εκτενής αναφορά στα δημοσιεύματα εφημερίδων που έβαλαν στο «κάδρο» της προκαταρκτικής εξέτασης το σύζυγό της εισαγγελικής λειτουργού, Ελένης Ράικου. Οι διαρροές προς τους δημοσιογράφους οδήγησαν την Ελένη Ράικου και το σύζυγό της που συνυπογράφει την αγωγή, να χαρακτηρίσουν τους εισαγγελικούς λειτουργούς που χειρίζονται την έρευνα, ως υπευθύνους των όσων ακολούθησαν. Την αγωγή κακοδικίας χειρίζεται προσωρινά η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Η έδρα θα αποτελείται από την πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου, ένα σύμβουλο της Eπικρατείας, έναν αρεοπαγίτη, ένα σύμβουλο του Eλεγκτικού Συνεδρίου, δύο τακτικούς καθηγητές από τις Νομικές Σχολών των Πανεπιστημίων της χώρας και δύο δικηγόρους, μέλη του Aνώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου των δικηγόρων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis, Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπόθεση Novartis: Αγωγή Ράικου κατά συναδέλφων της

Συνήγορος εμπλεκόμενων: Συνολικά έξι οι προστατευόμενοι μάρτυρες στο σκάνδαλο Novartis

SHARE: