Τουρισμός για Όλους: Τελευταία μέρα υποβολής αιτήσεων – Οι δικαιούχοι

Τουρισμός για Όλους: Τελευταία μέρα υποβολής αιτήσεων – Οι δικαιούχοι
Πολίτες αναμένουν να επιβιβαστούν στο καράβι EUROKINISSI/ΙΣΜΗΝΗ ΚΑΡΛΗ

Όλοι οι πολίτες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ανεξαρτήτως των τελευταίων ψηφίων ΑΦΜ, μπορούν να υποβάλουν τη σχετική αίτηση.

Λήγει σήμερα (12/07) η παράταση 3 ημερών που δόθηκε στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης συμμετοχής.

Και σήμερα (12/7) υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης συμμετοχής, μέσω της πλατφόρμας “tourism4all.gov.gr”.

Κατα συνέπεια, όλοι οι πολίτες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ανεξαρτήτως των τελευταίων ψηφίων ΑΦΜ, μπορούν να υποβάλουν τη σχετική αίτηση.

Επισημαίνεται ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Το πρόγραμμα απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται κατόπιν κλήρωσης των αιτήσεων που υποβλήθηκαν μέσω της πλατφόρμας www.tourism4all.gov.gr. Κριτήριο για την υποβολή της αίτησης είναι το ετήσιο ατομικό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 16.000 ευρώ ή τα 28.000 στην περίπτωση οικογένειας, με προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά ανήλικο τέκνο.

Τί επιδοτείται

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση της διαμονής και, κατά περίπτωση, της χρήσης λοιπών τουριστικών υπηρεσιών (μεταφορά, ξενάγηση σε μουσείο, καταδύσεις κ.ο.κ.) μέσω της χορήγησης ειδικών κουπονιών (vouchers) στους δικαιούχους που επιλέγονται. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 365.603 vouchers, από τα οποία μπορούν να ωφεληθούν περισσότεροι από 600.000 Έλληνες.

Πλέον καλύπτεται η διαμονή 2,3 ή 4 ημερών-αντί των υποχρεωτικά 4 που ίσχυε μέχρι πέρσι- και τα ποσοστά κάλυψης αυξάνονται από το 60% στο 80 έως και 100% ανά περίπτωση -με 100% κάλυψη των ατόμων με αναπηρία και επίλυση των ζητημάτων των συνοδών τους-, ενώ εντάσσονται επιπλέον 631 νέα καταλύματα και 41 νέα τουριστικά γραφεία.

Κατά περίπτωση, είναι δυνατή η χορήγηση voucher είτε για εξαργύρωση απευθείας σε τουριστικό κατάλυμα ενταγμένο στο Μητρώο Παρόχων του Προγράμματος είτε σε τουριστικό γραφείο, το οποίο ομοίως έχει ενταχθεί στο Μητρώο.

Αναλυτικά, οι δυνατότητες που παρέχονται από φέτος μέσω του Προγράμματος έχουν ως εξής:

Α. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ VOUCHERS ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ

Όλοι οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν διαμονή 2 ή 3 ή 4 ημερών επιδοτούμενη έως και 100% στα καταλύματα ως εξής:

1. 2 ή 3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

Επιδότηση 100% με ανώτερο ποσό τα 40€/την ημέρα/το άτομο (ισχύει για όλους) ή

2. 4 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ

Επιδότηση 80% με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο

Επιδότηση 100% για ΑΜΕΑ με ανώτερο ποσό τα 30€/την ημέρα/το άτομο

Β. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ VOUCHERS TOYΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε τουριστικό γραφείο – πάροχο για τη δημιουργία τουριστικού πακέτου, με συνδυασμό δύο ή και περισσότερων τουριστικών υπηρεσιών. Επιδοτείται έως και το πενήντα τοις εκατό (50%) ή εξήντα τοις εκατό (60%) για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, του τουριστικού πακέτου που προσφέρει ο πάροχος/τουριστικό γραφείο, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) τα εκατόν είκοσι ευρώ (120€).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα