Τούρκοι αποβιβάστηκαν στις Οινούσσες και ζητούν πολιτικό άσυλο

Τούρκοι αποβιβάστηκαν στις Οινούσσες και ζητούν πολιτικό άσυλο
Σε ενδελεχή έλεγχο του φορτίου του υποβάλλεται στο Ηράκλειο το φορτηγό πλοίο Golendri, σημαίας Τανζανίας, το οποίο δεσμεύθηκε το πρωί της Παρασκευής 16/06 από τις λιμενικές αρχές σε όρμο των Σφακίων, ενώ 4 νταλίκες περίμεναν να παραλάβουν το φορτίο του. Υπό κράτηση τα 6 μέλη του πληρώματος, ουκρανικής καταγωγής. Το πλοίο κατέπλευσε στο Λιμάνι του Ηρακλείου περίπου στις 21.30 το βράδυ της Παρασκευής 16 Ιουνίου 2017, συνοδευόμενο από σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Στην Κρήτη, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, έχει φτάσει και κλιμάκιο από το αρχηγείο του Λιμενικού, το οποίο φαίνεται να είχε επί μέρες υπό παρακολούθηση το πλοίο και επενέβη όταν προσέγγισε τις ακτές των Σφακίων. Σύμφωνα με τα χαρτιά του πλοίου είχε φορτώσει από το Μαυροβούνιο και είχε προορισμό τη Λιβύη. Στον όρμο των Σφακίων ήταν έτοιμο να ξεφορτώσει το φορτίο σε τέσσερα φορτηγά οχήματα, δύο με ελληνικές και δύο με βουλγαρικές πινακίδες, τα οποία εντοπίστηκαν σε ερημική περιοχή, ενώ οι οδηγοί τους είχαν προλάβει να τα εγκαταλείψουν διαφεύγοντας τη σύλληψη. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Ισχυρίζονται πως είναι δημόσιοι υπάλληλοι και δικαστικοί και ότι κινδυνεύουν με φυλάκιση από το καθεστώς Ερντογάν. Μεταφέρθηκαν στη Χίο

Την Παναγιά Οινουσσών επέλεξαν Τούρκοι πολίτες προκειμένου να αποβιβαστούν με φουσκωτή λέμβο το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο από τις αρχές της Χίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των αφιχθέντων ανέρχεται σε 17. Πρόκειται για Τούρκους δημοσίους υπαλλήλους και δικαστικούς οι οποίοι ισχυρίζονται ότι διώκονται και κινδυνεύουν με φυλάκιση από το καθεστώς Ερντογάν. Όλοι τους οδηγήθηκαν στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ για καταγραφή και ταυτοποίηση.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

“Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεπτά (17) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε αμμώδη παραλία στην περιοχή “ΠΟΥΝΤΑ” Οινουσσών .Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.”

Πηγή: politischios

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα