Τους πρόσφυγες στον Πειραιά επισκέφθηκε η Βανέσα Ρεντγκρέιβ

Τους πρόσφυγες στον Πειραιά επισκέφθηκε η Βανέσα Ρεντγκρέιβ
Επίσκεψη της βρετανίδας ηθοποιού, ακτιβίστριας και υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Βανέσα Ρεντγκρέιβ, στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016. Η ηθοποιός που συνοδεύονταν από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τη Μιμή Ντενίση, συνομίλησε με πρόσφυγες και μετανάστες που μένουν εκεί, ζητώντας να μάθει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Η πολυβραβευμένη Βρετανίδα ηθοποιός επισκέφθηκε τις προσωρινές εγκαταστάσεις προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά

Την κλινική των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» στην πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, μεταξύ άλλων, η πολυβραβευμένη Βρετανίδα ηθοποιός, Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής της προσπάθησε να ακούσει όσο το δυνατόν περισσότερες ιστορίες προσφύγων. Η κ. Ρεντγκρέιβ συγκινήθηκε ακούγοντας την ιστορία μίας εγκύου από το Αφγανιστάν για το μακρύ και δύσκολο ταξίδι της ως την Ελλάδα. Η γυναίκα νοσηλεύεται στην κλινική των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».

Τη Βρετανίδα ηθοποιό συνόδευαν ο θεατρικός συγγραφέας Μάρτιν Σέρμαν και εκ μέρους των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» ο υπεύθυνος προγραμμάτων του ελληνικού τμήματος, Απόστολος Βεΐζης. Η κ. Ρεντγκρέιβ συμπράττει με τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» υποστηρίζοντας τη δράση τους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα