Τραγωδία στην Αίγινα: Οι συγγενείς των θυμάτων ζητάνε δικαίωση

Τραγωδία στην Αίγινα: Οι συγγενείς των θυμάτων ζητάνε δικαίωση
Four people have died in a crash involving a pleasure boat and a speedboat off the Greek island of Aegina on Aug. 16, 2016 / 16 , 2016 SOOC

Παρότι η υπόθεση μετά τον θάνατο του χειριστή του ταχύπλοου μπήκε στο αρχείο, οι συγγενείς αγωνίζονται στη μνήμη των θυμάτων που χάθηκαν τόσο άδοξα και άδικα, ένα αυγουστιάτικο πρωινό, το 2016.

Οι συγγενείς των θυμάτων δεν σταματούν να ψάχνουν δικαίωση για τους συγγενείς τους, 2,5 χρόνια μετά τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα, που στοίχισε τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων. Το θρίλερ με το σκάφος “Duende” και τους τέσσερις νεκρούς πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2016.

“Μήπως βγάλουμε κάποια στιγμή άκρη και δικαιωθούμε σαν οικογένεια. Βέβαια, δεν πρόκειται να έρθει πίσω ο αδερφός μου και η ανιψιά μου”, δήλωσε η Μαρί Κατιφέ, η αδερφή ενός από τα θύματα της ναυτικής τραγωδίας στην Αίγινα που “έφυγε” μαζί με την ανήλικη κόρη του.

Παρότι η υπόθεση μετά τον θάνατο του χειριστή του ταχύπλοου μπήκε στο αρχείο, οι συγγενείς αγωνίζονται στη μνήμη των θυμάτων που χάθηκαν τόσο άδοξα και άδικα, ένα αυγουστιάτικο πρωινό, το 2016.

“Να αποζημιωθούν τα θύματα, οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη. Αυτό έπρεπε να έχει προχωρήσει. Εδώ η άλλη η κυρία έχασε τον άντρα της και το παιδί της. Η άλλη από την Ουκρανία παρ’ ολίγο να ακρωτηριαστεί, έχει να μεγαλώσει ένα παιδάκι. Είναι οικογένειες που πρέπει να έχουν ανάγκη. Αυτές οι οικογένειες πρέπει να αποζημιωθούν. Τα παιδιά του αδερφού μου. Να ξεκινήσουν πάλι. Να κάνουν κάτι. Να πάρουν μια αποζημίωση να ξαναβγάλουν μία λάντζα να δουλέψουν”, δήλωσε ο Μίλτος Τρίμης, αδελφός του πλοιοκτήτη της λάντζας “Αντωνία”.

Οι αγανακτισμένοι συγγενείς κάνουν λόγο για κενά στην υπόθεση και καταγγέλλουν πως υπάρχουν 16 κλήσεις στο κινητό του χειριστή, που δεν ελέγχθηκαν ποτέ.

“Να ανοίξουν αυτές οι κλήσεις, οι 16 κλήσεις που με καίνε. Πιστεύω, εγώ και η οικογένειά μου, ότι μέσα σ’ αυτές τις κλήσεις υπάρχει περίπτωση να βγάλουμε κάτι”, συμπλήρωσε η Μαρί Κατιφέ, ενώ ο Νίκος Σπανός, τεχνικός σύμβουλος των συγγενών των θυμάτων δήλωσε: “Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι τρελοί. Υπάρχουν πολλά κενά στην υπόθεση. Καμία επιχείρηση δεν έγινε από το Λιμενικό Σώμα”.

Την περασμένη Δευτέρα ξύπνησαν μνήμες στα Δικαστήρια του Πειραιά, στη δίκη για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν συγγενείς των θυμάτων κατά του ιδιοκτήτη του ταχύπλοου.

“Να μπορέσει να βγει η αλήθεια στο φως, αλλά δεν γίνεται τίποτα 2,5 χρόνια τώρα. Μας έκλεισαν την υπόθεση”, πρόσθεσε ο Γιάννης Ασημακόπουλος, συγγενής θύματος.

Η δίκη για τα ασφαλιστικά μέτρα θα συνεχιστεί την Τρίτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα