Τραγωδία χωρίς τέλος. Ακόμη τέσσερις νεκροί, στο ναυάγιο ανοικτά της Εφταλούς

Τραγωδία χωρίς τέλος. Ακόμη τέσσερις νεκροί, στο ναυάγιο ανοικτά της Εφταλούς
ΛΕΣΒΟΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Δύο μικρά παιδιά μεταξύ των νέων θυμάτων και συνολικά τέσσερις ακόμη νεκροί πρόσφυγες ανασύρθηκαν από τα νερά του Αιγαίου βόρεια της Λέσβου

Τέσσερις ακόμα νεκροί προστέθηκαν στη λίστα των θυμάτων του χθεσινού μεγάλου ναυαγίου με πρόσφυγες, ανοικτά της Εφταλούς στη βόρεια Λέσβο. Το ναυάγιο συνέβη χθες στις 4.00 το απόγευμα και πλέον ο συνολικός αριθμός των θυμάτων έχει φτάσει στο οκτώ.

Από ακτή νότια της Μήθυμνας περισυνελέγησαν σήμερα το μεσημέρι τέσσερις σοροί, δυο παιδιών ηλικίας τριών περίπου ετών –το ένα αγοράκι και το άλλο κοριτσάκι– και δυο ενηλίκων, ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Χθες από τη θάλασσα ανασύρθηκαν τρεις σοροί, δύο αγοριών ηλικίας περίπου έξι και ενός έτους αντίστοιχα και ενός ενήλικου άνδρα. Κατά τη διάρκεια της νύκτας επίσης, κατέληξε στο Νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί και νοσηλευόταν, άλλο ένα μικρό κορίτσι.

Ας σημειωθεί ότι στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης νοσηλεύονται 15 παιδιά, ενώ τρία μεταφέρθηκαν με ειδική πτήση αεροπλάνου τύπου C130 σε ειδική παιδιατρική ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι διασωθέντες ναυαγοί ανέρχονται σε 242 άτομα ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων. Επίσημα, από μαρτυρίες συγγενών και φίλων τους που επέβαιναν στο σκάφος, αγνοούνται 32 άτομα όμως άλλες μαρτυρίες ανεβάζουν μέχρι και σε 350 τους επιβαίνοντες, άρα οι πιθανοί αγνοούμενοι μπορεί να υπερβαίνουν τους 100.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα