Τραγωδία στο Ελληνικό: Την αφαίρεση άδειας του ταξιτζή με το "βγες έξω" εισηγείται το ΣΑΤΑ

Η γυναίκα προσπάθησε να διαφύγει με ταξί ενώ ο άντρας που την πυροβόλησε αυτοπυροβολήθηκε
Η γυναίκα προσπάθησε να διαφύγει με ταξί ενώ ο άντρας που την πυροβόλησε αυτοπυροβολήθηκε EUROKINISSI

Ο οδηγός είχε δηλώσει ότι της είπε "να βγει έξω" όταν η γυναίκα μπήκε αιμόφυρτη στο αυτοκίνητό του ζητώντας βοήθεια, αρνούμενος ουσιαστικά να της προσφέρει την παραμικρή βοήθεια.

Την αφαίρεση της άδειας του οδηγού ταξί που χθες άφησε αβοήθητη τη γυναίκα,την οποία πυροβόλησε και σκότωσε ο σύζυγός της χθες στο Ελληνικό εισηγείται το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αθηνών.

Ο οδηγός είχε δηλώσει ότι όταν η γυναίκα μπήκε αιμόφυρτη στο αυτοκίνητό του ζητώντας βοήθεια, της είπε να βγει έξω αρνούμενος να της προσφέρει την παραμικρή βοήθεια.

Το ΣΑΤΑ με ανακοίνωσή του καταδικάζει τη συμπεριφορά του οδηγού χαρακτηρίζοντάς της απάνθρωπη, ενώ εισηγείται να του αφαιρεθεί η άδεια από το υπουργείο Μεταφορών και να διαγραφεί από τον κλάδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το περιστατικό που συνέβη χθες στο Ελληνικό με το θάνατο δύο ανθρώπων μπροστά στα μάτια ενός αυτοκινητιστή ταξί, είναι ενδεικτικό της απάθειας και της ασέβειας με την οποία αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος τον διπλανό του.

Το ΣΑΤΑ καταδικάζει την συμπεριφορά του ταξιτζή και την χαρακτηρίζει όχι απλά αντιεπαγγελματική αλλά και απάνθρωπη. Ακόμη κι αν είχε προγραμματισμένη μεταφορά, όφειλε ως άνθρωπος, να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του που είχε ανάγκη.

Σαν διοίκηση, το ελάχιστο που εισηγούμαστε είναι η αφαίρεση της ειδικής του άδειας από το Υπουργείο Μεταφορών και η αποπομπή του από τον κλάδο μας.»

Θ. Λυμπερόπουλος: "Απάνθρωπη συμπεριφορά"

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για τον αυτοκινητιστή, χαρακτηρίζοντας "απάνθρωπη" τη συμπεριφορά του.

Όπως είπε, συχνά καλούνται να προσφέρουν εξυπηρέτηση προς οποιονδήποτε χρειάζεται βοήθεια στον δρόμο. "Δεν μπορεί ένας επαγγελματίας, να μπει κάποιος στο αμάξι του και να τον κατεβάσει κάτω και να μιλάει με αυτόν τον τρόπο, γελώντας. Αυτός προσέβαλε το ανθρώπινο στοιχείο, που ο κλάδος βιώνει καθημερινά και γι' αυτό ζητήσαμε από το υπουργείο, να εξαντλήσει την αυστηρότητά του και να του αφαιρέσει την άδεια, ώστε να μην μπορεί να δουλέψει εφεξής. Αυτό που είδαμε από την τηλεόραση, αρκούσε. Αυτό το γέλιο, που μπορεί να προέρχεται από φόβο, είναι απαράδεκτο. Δεν έχει δικούς του ανθρώπους; Αν στον ίδιο συμπεριφερόταν κάποιος έτσι;", διερωτήθηκε ο κ. Λυμπερόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τραγωδία στο Ελληνικό: Πρώην οικιακή βοηθός στο σπίτι η 60χρονη που πυροβόλησε ο απόστρατος

Ελληνικό: Νεκρός ο απόστρατος και η γυναίκα που πυροβόλησε

Μαρτυρία ταξιτζή για Ελληνικό: "Μπήκε μέσα και έλεγε με σκότωσε"

Ελληνικό: Άνδρας πυροβόλησε τη Βουλγάρα σύντροφό του και αυτοπυροβολήθηκε

SHARE: