Τραγωδία στη Ρόδο: Περαιτέρω προανάκριση ζήτησε ο εισαγγελέας – Δικογραφία σε βάρος ιδιοκτήτη και βοηθού

Τραγωδία στη Ρόδο: Περαιτέρω προανάκριση ζήτησε ο εισαγγελέας – Δικογραφία σε βάρος ιδιοκτήτη και βοηθού
Έρευνες του λιμενικού. Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Διενέργεια περαιτέρω προανάκρισης για τη συμπλήρωση της δικογραφίας κατά του ιδιοκτήτη της εταιρείας θαλάσσιου σπορ, όπως και του βοηθού του ζήτησε ο εισαγγελέας για την τραγωδία στη Λίνδο της Ρόδου.

Τη διενέργεια περαιτέρω προανάκρισης για τη συμπλήρωση της δικογραφίας με απαραίτητα στοιχεία κατά του 51χρονου ιδιοκτήτη και χειριστή αλλά και του βοηθού του επέβαινε στο σκάφος ζήτησε ο εισαγγελέας για το θλιβερό δυστύχημα στην περιοχή της Λίνδου στη Ρόδο.

Εκεί όπου, το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου δύο ανήλικα αδέρφια ηλικίας 15 και 13 χρονών (αγόρι και κορίτσι) έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο τρίτος αδερφός τους τραυματίστηκε σοβαρά, την ώρα που έκαναν θαλάσσιο σπορ και όταν το σκοινί που τραβούσε το αλεξίπτωτο τους κόπηκε, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τους ανέμους και να πέσουν από μεγάλο ύψος στο ακρωτήρι Γκίνας.

Όπως αναφέρει η Δημοκρατική της Ρόδου, οι λιμενικοί του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου έχουν παραγγείλει την λήψη αίματος για προσδιορισμό οινοπνεύματος, τόσο στον συλληφθέντα χειριστή και ιδιοκτήτη, όσο και στο βοηθό του ο οποίος επέβαινε επί του σκάφους, ενώ έχει ζητηθεί και η διενέργεια νεκροψίας, νεκροτομής, τοξικολογικής εξέτασης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 51χρονος (που αφέθηκε ελεύθερος) επεσήμανε ότι οι καιρικές συνθήκες την στιγμή του ατυχήματος ήταν ιδανικές για τη διενέργεια του εν λόγω σπορ και ότι είχε ελέγξει τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούσε, τα οποία υποστήριξε ότι ήταν σε άριστη κατάσταση.

dimokratiki.gr

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά τον παρακάλεσαν να ανέβουν μαζί και οι τρεις και ότι το συνολικό τους βάρος δεν υπερέβαινε τις προδιαγραφές, ενώ υποστήριξε πως ο ίδιος δεν είχε επαφή με τους γονείς τους, αλλά θεώρησε ότι είχαν συναινέσει.

Να σημειωθεί ότι τα τρία αδέλφια με τους γονείς τους βρισκόταν για διακοπές στο νησί και διέμεναν σε ξενοδοχείο της περιοχής, ενώ οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Γ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα