Τραγωδία στην Αίγινα: Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο οδηγός του ταχύπλοου

Τραγωδία στην Αίγινα: Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο οδηγός του ταχύπλοου
ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ Ο 77ΧΡΟΝΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ ΠΟΥ ΕΜΒΟΛΙΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.(EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Κρατούμενος στο λιμεναρχείο Πειραιά θα παραμείνει ο χειριστής του ταχυπλόου που προκάλεσε τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα. Επιτυχής φαίνεται πως υπήρξε η επέμβαση σε 29χρονη τουρίστρια που είχε υποστεί μερικό ακρωτηριασμό από το ατύχημα. Οργή των συγγενών των θυμάτων (pics+vid)

Αποχώρησε συνοδεία ισχυρής δύναμης του λιμενικού ο 76χρονος κατηγορούμενος για τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα το μεσημέρι της Τρίτης. Ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στην Ε’ τακτική ανακρίτρια και ως τότε θα παραμείνει κρατούμενος στο λιμεναρχείο Πειραιά. Παρών στα δικαστήρια Πειραιά ήταν και ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του πεντάχρονου κοριτσιού που βρήκε τραγικό θάνατο, όπως και ο πατέρας του, η οποία βρέθηκε έξω από τα δικαστήρια Πειραιά κρατώντας φωτογραφίες των δικών της ανθρώπων που που χάθηκαν στο δυστύχημα.

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ Ο 77ΧΡΟΝΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ ΠΟΥ ΕΜΒΟΛΙΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.(EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Ευρωκίνηση

 

Ο χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου σοκαρισμένος επαναλάμβανε στους λιμενικούς πως δεν κατάλαβε τίποτα. “ Δεν είδα τίποτα, δεν κατάλαβα τίποτα. Δεν κατάλαβα τίποτα”, έλεγε ξανά και ξανά. Ο κυβερνήτης του ταχύπλοου, δηλώνει ότι αφαιρέθηκε και δεν είχε δει το τουριστικό σκάφος και όταν τελικά το είδε δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Έτσι το ταχύπλοο πέρασε στην κυριολεξία πάνω από την λάντζα, κόβοντας την στη μέση και ρίχνοντας τους επιβάτες στη θάλασσα.

ΑΙΓΙΝΑ-ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ Ο 77ΧΡΟΝΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ ΠΟΥ ΕΜΒΟΛΙΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.(EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

 

Σημειώνεται, ότι ο χειριστής είναι ηλικίας 77 ετών και είναι κάτοχος διπλώματος για το σκάφος, το οποίο είχε θεωρηθεί το 2014.

Επιτυχής η επέμβαση επανασυγκόλλησης στο ΚΑΤ

Ως προς τους τραυματίες πιο σοβαρά είναι η 29χρονη αλλοδαπή τουρίστρια η οποία υπέστη μερικό ακρωτηριασμό στο αριστερό της πόδι και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου υποβλήθηκε σε πετυχημένη χειρουργική επέμβαση. Το περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι ανοιχτά της Αίγινας, όταν τουριστικό πλοίο μετέφερε παραθεριστές από την Πέρδικα στη Μονή. Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ο χειριστής του ταχυπλόου, στο ποίο επέβαιναν τρία ακόμη άτομα, εμβόλισε το τουριστικό πλοίο.

Τέσσερις νεκροί και 16 τραυματίες

Να θυμίσουμε πως τέσσερις νεκροί και 16 τραυματίες είναι ο θλιβερός απολογισμός της σύγκρουσης ταχύπλοου με τουριστικό σκάφος που σημειώθηκε την Τρίτη στην περιοχή της Αίγινας. Ανάμεσά τους, πιο σοβαρά τραυματισμένη είναι μία γυναίκα 29 ετών αλλοδαπή με μερικό ακρωτηριασμό αριστερής κνήμης, και ένας έφηβος 16 ετών, με τραύματα και επαπειλούμενο αεραγωγό.

Εν τω μεταξύ κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων & Συμβάντων (ΕΛΥΔΝΑ) έχει ήδη επιληφθεί του περιστατικού και πρόκειται να μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να διεξαχθεί ενδελεχής διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του δυστυχήματος, στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν.4033/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα