Τραγωδία στο Φαρμακονήσι: Ταυτοποιήθηκαν 28 σοροί μεταναστών. Αγνοούνται άλλα τέσσερα άτομα

Τραγωδία στο Φαρμακονήσι: Ταυτοποιήθηκαν 28 σοροί μεταναστών. Αγνοούνται άλλα τέσσερα άτομα

Από τις τριάντα τέσσερις σορούς, αναγνωρίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν οι είκοσι οκτώ ενώ όπως προέκυψε από την προανάκριση, τέσσερα ακόμα άτομα αγνοούνται

Στη Ρόδο από τη Λέρο μεταφέρθηκαν πενήντα ένας (51) από τους συνολικά ενενήντα εννέα (99) διασωθέντες μετανάστες, το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανετράπη την περασμένη Κυριακή λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών στα ανοιχτά του Φαρμακονησίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 34 άτομα, μεταξύ των οποίων 4 βρέφη και 11 μικρά παιδιά.

Τα άτομα αυτά είχαν δηλώσει στις αρχές δικά τους αγνοούμενα άτομα και μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου προκειμένου να γίνει η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών.

Από τις τριάντα τέσσερις (34) σορούς, αναγνωρίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν οι είκοσι οκτώ (28), ενώ όπως προέκυψε από την προανάκριση, τέσσερα (04) ακόμα άτομα αγνοούνται, καθ’ όσον δεν συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των ταυτοποιημένων σορών.

Κατόπιν εντολής του Αρχηγείου Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) προέβη εκ νέου σε έλεγχο εντός του βυθισθέντος σκάφους και της ευρύτερης περιοχής για εντοπισμό των ανωτέρω αγνοούμενων, με αρνητικά αποτελέσματα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή από πλωτά μέσα του Λιμενικού.

Σημειώνεται, ότι για την υπόθεση έχουν συλληφθεί και κρατούνται επτά αλλοδαποί που φέρονται ως οι υπεύθυνοι για την παράνομη μεταφορά μεταναστών με το ξύλινο ιστιοφόρο σκάφος.

Έως σήμερα δεν έχει διευκρινισθεί πόσα περίπου άτομα επέβαιναν στο ξύλινο σκάφος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα