Τρεις συγκεντρώσεις σήμερα στο κέντρο της Αθήνας – Στάση εργασίας και απεργία στα νοσοκομεία

Τρεις συγκεντρώσεις σήμερα στο κέντρο της Αθήνας – Στάση εργασίας και απεργία στα νοσοκομεία
Διαμαρτυρία συνταξιούχων και εργαζομένων για τη μη καταβολή επικούρησης σε 16.000 συνταξιούχους Eurokinissi

Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, πραγματοποιούν το πρωί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της πρωτεύουσας

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας.

Η αρχή γίνεται στις 10:00 το πρωί με τους συνταξιούχους στην πλατεία Κοτζιά, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την περικοπή της προσωπικής διαφοράς που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση το 2019, η οποία αντιστοιχεί σε αφαίμαξη 2-3 συντάξεων ετησίως, την κατάργηση του ΕΚΑΣ και τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600€.

Για τις 10:30 είναι προγραμματισμένη έξω από τα γραφεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη η προσυγκέντρωση των μελών της ομοσπονδίας που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ενώ στη συνέχεια, στις 12:30 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος καθώς θα κορυφώνεται η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Η ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά της προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της 1ης ΥΠΕ στην οδό Ζαχάρωφ στους Αμπελοκήπους. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ και ζητούν την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου.

Επίσης, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν προγραμματίσει  για σήμερα στάση εργασίας από τις 10 μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι στην Αττική, και 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της υπόλοιπης χώρας.

Για σήμερα, 12-5 είναι προγραμματισμένη στάση εργασίας στα Τρόλεϊ, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας των εργαζομένων σε ΟΣΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα