Τριψήφιος ο αριθμός των προστίμων για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Τριψήφιος ο αριθμός των προστίμων για την απαγόρευση κυκλοφορίας
Αστυνομικοί ελέγχουν τα έγγραφα έκτακτης κυκλοφορίας των πολιτών Eurokinissi

Οι παραινέσεις έγιναν πρόστιμα και ήδη 164 πολίτες που δεν τήρησαν το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας χρωστούν από 150 ευρώ στο ελληνικό κράτος.

Ένας ξέχασε το έγγραφο στο σπίτι, άλλος αμέλησε να ενημερώσει για την έξοδό του με SMS από το κινητό του και κάποιος τρίτος απλώς δεν θέλησε να υπακούσει στις οδηγίες έκτακτης κίνησης στους δρόμους κάνοντας του κεφαλιού του. Σ’ όποια κατηγορία κι αν ανήκε, το πρόστιμο των 150 ευρώ, διότι δεν έφερε μαζί του το απαραίτητο δικαιολογητικό, τύπου Α (εργασίας) ή τύπου Β (πολίτη), δεν το απέφυγε.

Μολονότι την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου κατά της περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού υπήρχε μια ελαστικότητα, από τη δεύτερη ουδείς έμενε ατιμώρητος. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας βεβαιώθηκαν από όργανα τήρησης της τάξης (και πλέον ελέγχου των έκτακτων μέτρων) 164 παραβάσεις και επιβλήθηκαν οι ισάριθμες χρηματικές ποινές.

Το σημαντικότερο είναι να διαφυλάξουμε το αγαθό της δημόσιας υγείας” εξήγησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι οι αστυνομικοί έλεγχοι για την εφαρμογή του μέτρου θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση. Διότι αποδεδειγμένα του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει. Τρώει ή όχι πρόστιμο. Τουλάχιστον μιας συγκεκριμένης μερίδας πολιτών.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα