Β. Χατζηιακώβου: Πώς έζησα την επίθεση στη Marfin

Το υποκατάστημα της MARFIN στην οδό Σταδίου, μία μέρα μετά την επίθεση
Το υποκατάστημα της MARFIN στην οδό Σταδίου, μία μέρα μετά την επίθεση EUROKINISSI

Ο κ. Χατζηιακώβου, αυτόπτης μάρτυρας στην επίθεση κατά της Marfin, μιλά, 8 χρόνια μετά, στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και τον Βασίλη Κουφόπουλο

“Δεν έχω καταλήξει ποιοι έκαναν την επίθεση” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στον Βασίλη Κουφόπουλο, ο  κ. Βασίλης Χατζήιακώβου, αυτόπτης μάρτυρας της πυρκαγιάς στο κτίριο της Marfin επί της οδού Σταδίου, πριν από  8 χρόνια. Από την καταδρομική επίθεση στο κλειδωμένο κτίριο της τράπεζας έχασαν τη ζωή τους η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών , η οποία ήταν εγκυος 4 μηνών,  ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης, 36 ετών και η Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών.

Ο κ. Χατζηιακώβου περιέγραψε στον Βασίλη Κουφόπουλο την ιστορία της επίθεσης των αγνώστων στη Marfin και στον Ιανό της Σταδίου στη διαδήλωση της 5ης  Μαΐου 2010.

Υπεύθυνος λειτουργίας του καταστήματος Ianos, ο Βασίλης Χατζηιακώβου από το πατάρι του καταστήματος, είδε τη ρίψη του εύφλεκτου υλικού στο απέναντι κατάστημα  της Marfin, ενώ στη συνέχεια δέχθηκε και την επίθεση ενός αγνώστου, από την ομάδα που επιτέθηκε στα δύο κτίρια. Ο ίδιος υπήρξε μάρτυρας στο δικαστήριο που ακολούθησε με κατηγορούμενους δύο νεαρά άτομα που είχαν συλληφθεί. “Δεν έχω καταλήξει ποιοι έκαναν την επίθεση” δηλώνει.

SHARE: