Βασιλακόπουλος: “Ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει υποχρεωτικός σε όλους”

Βασιλακόπουλος: “Ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει υποχρεωτικός σε όλους”
Κόσμος με μάσκες περπατά στην Αθήνα ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τονίζοντας πως εάν είχαμε εμβολιαστεί όλοι, δεν θα μας ένοιαζε ο αριθμός κρουσμάτων. "Βρισκόμαστε στο προστάδιο ενός καθολικού lockdown", υπογράμμισε ο Νίκος Καπραβέλος.

Για τον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε το τελευταίο 24ωρο μίλησε σε εκπομπή του ΣΚΑΙ ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Όπως εξήγησε «και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη προσπαθούμε να διασφαλίσουμε το δημοκρατικό δικαίωμα στο θάνατο, το δικαίωμα δηλαδή κάθε πολίτη να μην εμβολιάζεται και να πεθάνει αυτός και αφετέρου να σκοτώσει συμπολίτες τους. Αυτό το δικαίωμα δεν το δίνουμε σε έναν οδηγό αυτοκινήτου που τον υποχρεώνουμε να φοράει ζώνη».

Και αναρωτήθηκε ο κ. Βασιλακόπουλος: «Εάν είχαμε εμβολιαστεί οι πάντες, θα μας ένοιαζαν πόσα κρούσματα θα είχαμε; Τι πίεση θα είχε το σύστημα υγείας;».

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και που αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή νωρίτερα, είπε ότι θα φέρουν μικρή μείωση. «Θα βγούμε στο μπαρ έως τις 12 και μόλις κλείσουν θα πάμε στην πλατεία, μετά θα απαγορεύσουμε την κίνηση στην πλατεία και μετά θα οργανώσουμε πάρτι στο σπίτι. Τα έχουμε ξαναδεί αυτά».

Ο καθηγητής τόνισε ότι έτσι αγοράζουμε λίγο χρόνο. «Εάν θέλουμε να αγοράσουμε χρόνο, πρέπει αύριο να βγούμε και να πούμε υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όλους».

Από την άλλη πλευρά, ο καθηγητής Νίκος Καπραβέλος υπογράμμισε την κρίσιμη περίοδο στην οποία βρισκόμαστε και ανέφερε πως βρισκόμαστε στο προστάδιο ενός καθολικού lockdown.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα