Βασίλης Δημάκης: Απορριπτική η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για την εκπαιδευτική άδεια

Βασίλης Δημάκης: Απορριπτική η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για την εκπαιδευτική άδεια
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας κρατούμενο φοιτητή Βασίλη Δημάκη έξω απ' τις φυλακές Κορυδαλλού

Ομόφωνη ήταν η απορριπτική απόφαση για την αίτηση θεραπείας που υπέβαλε ο κρατούμενος απεργός πείνας και δίψας Βασίλης Δημάκης. Το αίτημά του για έκτακτες άδεις θα εξεταστεί από Δευτέρα

Συνεχίζει την απεργία πείνας και δίψας ο 39χρονος Βασίλης Δημάκης μετά την απορριπτική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Φυλακών Κορυδαλλού στην αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλει.

Η απόφαση για το αίτημα των έκτακτων αδειών θα εξεταστεί από Δευτέρα.

Όπως δήλωσε η δικηγόρος του, Ηλέκτρα-Λήδα Κούτρα, μόλις ο Δημάκης ενημερώθηκε για την απόφαση του Συμβουλίου, ευχαρίστησε τις συνηγόρους του και ζήτησε να τον αφήσουν μόνο, ενώ δεν θα δει ούτε την οικογένειά του. Όπως είπε η κ. Κούτρα, χρειάζεται “τον λίγο χρόνο που του έχει απομείνει για να κάνει τον απολογισμό του σαν άνθρωπος”.

“Θα κοιτάξω με κάθε τρόπο να αναδείξω την διάσταση της θυματοποίησής του. Η πολιτεία δίνει στον ίδιο και τους υποστηρικτές του ότι θα τους συντρίψει και αυτό το μήνυμα δεν πρέπει να περάσει. Θα επιχειρήσουμε να γίνει ένα διάβημα προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, να ενημερώσουμε τον κόσμο, οι καθηγητές, και οι συμφοιτητές του Βασίλη, ζητούν να βρεθεί στο πανεπιστήμιο μαζί τους και τους το αρνείται μία ομάδα ανθρώπων που έχουν εγκατασταθεί σε κάποιες θέσεις και θεωρούν ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί”, ανέφερε χαρακτηριστικά η συνήγορος του Δημάκη.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού συνεκλήθη σήμερα, ώστε να εξετάσει το αίτημά του για θεραπεία της πρώτης απορριπτικής απόφασης, κάτι που έχει ζητηθεί από τις 15 Μαρτίου, όταν και ξεκινούσε την απεργία πείνας.

Εκτός της αίτησης θεραπείας, είχε υποβληθεί  και δεύτερο αίτημα προς τον Εισαγγελέα της φυλακής, ώστε να βρεθεί μια λύση με έκτακτες άδειες στον κρατούμενο μέχρι να του δοθεί το δικαίωμα να ξαναζητήσει εκπαιδευτική. Το δεύτερο αυτό αίτημα, θα εξετάσει από Δευτέρα το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού.

Η κατάσταση της υγείας του 39χρονου έχει πλέον επιδεινωθεί αρκετά, σύμφωνα και με την τελευταία ανακοίνωση του, ενώ εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε ιατρική υποστήριξη, παραμένοντας αμετακίνητος στο αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Βασίλης Δημάκης αποφάσισε να συνεχίσει την απεργία πείνας και δίψας. Αλληλέγγυοι αυτή την ώρα κατευθύνονται έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας.

Αυξανόμενες κοινωνικές πιέσεις

Τις τελευταίες ημέρες, τόσο μετά την απόρριψη από πλευράς Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά της προσφυγής για επίσπευση της έκδοσης βουλεύματος ώστε ο Δημάκης να παρακολουθήσει τα μαθήματά του στο Πανεπιστήμιο, όσο και μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης που ανέφερε πως το ίδιο δεν έχει κανένα ρόλο στη διαδικασία χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας «η οποία ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Πειθαρχικού Συμβουλίου της φυλακής και σε δεύτερο βαθμό κρίνεται από το Δικαστικό Συμβούλιο» οι πιέσεις αυξάνονται.

Στο διαδίκτυο έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 4.500 υπογραφές πολιτών που ζητούν να γίνει δεκτό το αίτημα του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας, ενώ σχετικές ανακοινώσεις έχουν εκδώσει εκπαιδευτικοί, οργανώσεις, φοιτητές αλλά και ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης ζητούσε «οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας να κατανοήσουν όλες τις πλευρές αυτού του κρίσιμου ζητήματος και να αναζητήσουν τρόπους άμεσης επίλυσης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα