Βασίλης Δημάκης: Σταματάει την απεργία πείνας

Βασίλης Δημάκης: Σταματάει την απεργία πείνας
Συγκέντρωση συμπαράστασης στον Βασίλη Δημάκη Eurokinissi

Ο Βασίλης Δημάκης επέστρεψε στο κελί του όπως επιβεβαίωσε στο News 24/7 ο δικηγόρος του Θανάσης Καμπαγιάννης

Τέλος στην απεργία πείνας και δίψας μετά από 4 ημέρες βάζει ο κρατούμενος, Βασίλης Δημάκης, όπως επιβεβαίωσε στο News 24/7 o δικηγόρος του, Θανάσης Καμπαγιάννης, αφού επέστρεψε το απόγευμα της Τετάρτης στο κελί του, στις ανδρικές Φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τον κ. Καμπαγιάννη, ο Δημάκης έχει πιει νερό και σταδιακά θα φάει. Την είδηση της επιστροφής του Δημάκη στο κελί του και της λήξης της απεργίας είχε ανακοινώσει μέσω Facebook, λίγη ώρα νωρίτερα, ο δάσκαλός του, Πέτρος Δαμιανός.

Το χρονικό

Ο Βασίλης Δημάκης, είναι φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, ο οποίος όντας κρατούμενος, συνέχισε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του και αποφοίτησε με 19,9 ως αριστούχος μαθητής, έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και πέτυχε την εισαγωγή του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και μάλιστα δεύτερος σε κατάταξη ανάμεσα σε όλους τους μαθητές των εσπερινών λυκείων της χώρας. Πράγμα που τον καθιστά παράδειγμα σωφρονισμού.

Μετά την επαναμεταγωγή του από τις φυλακές στα Γρεβενά, μεταφέρθηκε στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, με την αιτιολογία ότι πρέπει να μπει σε καραντίνα 14 ημερών.

Ωστόσο, παρά τη διαβεβαίωση της ΓΓ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, που με επίσημη ανακοίνωση υποστήριζε ότι η παραμονή του εκεί θα είναι μόνο για 2 εβδομάδες, το Σάββατο (24/5), ημέρα λήξης του χρονικού αυτού ορίου, ο Β. Δημάκης δεν είχε μεταφερθεί στο κελί του, όπου μπορούσε απρόσκοπτα να συνεχίζει την εκπαίδευσή του.

Έτσι λοιπόν, μετά τη συνέχιση του αποκλεισμού του από την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και τη μη μεταγωγή του στο κελί του, ο κρατούμενος αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα απεργία πείνας και δίψας.

Τέσσερις μέρες μετά και ύστερα από απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών ο Δημάκης επέστρεψε στο κελί του.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version