'Βαθιά ανησυχία' ΔΣΑ για τη μήνυση της Θάνου κατά συνταγματολόγου

Γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Ποια η θέση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την αντίδραση της προέδρου του Αρείου Πάγου κατά του Στ. Τσακυράκη, για σχόλια του στο διαδίκτυο

Ανακοίνωση για την μήνυση που κατέθεσε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου κατά του καθηγητή συνταγματικού δικαίου, Σταύρου Τσακυράκη, εξέδωσε την Πέμπτη ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

"Με αφορμή την έγκληση της Προέδρου του Αρείου Πάγου σε βάρος του Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και Δικηγόρου Αθηνών, κ. Σταύρου Τσακυράκη, εξαιτίας κριτικής αρθρογραφίας του τελευταίου, το δικηγορικό σώμα δηλώνει τη βαθιά ανησυχία του και την απόλυτη εναντίωση του προς συμπεριφορές που θέτουν σε δοκιμασία τόσο αυτονόητα και αδιαπραγμάτευτα για ευρωπαϊκές κοινωνίες ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η ελεύθερη έκφραση των ιδεών και η άσκηση δημόσιας κριτικής σε όσους ασκούν δημόσια λειτουργία.

Οι δικηγόροι δεν μπορούν και δεν θα είναι παθητικοί θεατές σε φαινόμενα που ναρκοθετούν το δικαιοκρατικό θεμέλιο της κοινωνίας μας", αναφέρει ο ΔΣΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μήνυση Θάνου κατά συνταγματολόγου

SHARE:

24Media Network