Βιασμός ανήλικης στα Πατήσια: Νέες καταθέσεις σε βάρος του ιερέα – Τι αναφέρει 18χρονη

Βιασμός ανήλικης στα Πατήσια: Νέες καταθέσεις σε βάρος του ιερέα – Τι αναφέρει 18χρονη
Μεταγωγή του ιερέα που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης στον ανακριτή intime

Νέες καταθέσεις σε βάρος του ιερέα που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης. Δείχνουν πως ο προφυλακισμένος ιερέας κινείτο με ένα συγκεκριμένο τρόπο απέναντι σε νεαρές κοπέλες.

Μία σειρά επιβαρυντικών καταθέσεων που οδηγούν στη διερεύνηση της κατάχρησης σε ασέλγεια κατά συρροή και πορνογραφία κατά συρροή -για τα οποία ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη- περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του ιερέα, που εδώ και μερικές ώρες έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Πρόκειται για καταθέσεις, οι οποίες δείχνουν πως ο προφυλακισμένος ιερέας κινείτο με ένα συγκεκριμένο τρόπο απέναντι σε νεαρές κοπέλες, καθώς και τον τρόπο που οι οποίες οι κοπέλες διαχειρίζονται την κατάσταση. Σημαντικό στοιχείο είναι η κατάθεση μιας 18χρονης κοπέλας, η οποία βρισκόταν στο σπίτι του κατηγορούμενου ιερέα τη στιγμή της σύλληψης του και η οποία παραδέχθηκε ότι είχε ερωτικές σχέσεις μαζί του. Αν και αρνήθηκε το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών για τη σχέση της με τον ιερέας, η κοπέλα αναφέρθηκε στη μεταξύ τους σχέση, λέγοντας ότι αρχικά πρόσεχε τα παιδιά του, αλλά η σχέση τους εξελίχθηκε.

«Εδώ και 2,5 χρόνια τρέφω συναισθήματα για εκείνον. Το καλοκαίρι του 2019 ήταν η πρώτη φορά που ολοκληρώσαμε τη σχέση μας. Ο,τι έχει γίνει, έχει γίνει με τη θέλησή μου, είχα γνώση των πράξεών μου και ό,τι έκανα, ήθελα και το έκανα» υποστήριξε και ανέφερε ότι «συνευρισκόμασταν είτε στο σπίτι μου ή στο δικό του, στο αυτοκίνητό του και στο κτίριο που στεγάζεται πλέον το κατηχητικό. Η σύζυγος του δεν το γνωρίζει». Η κοπέλα που κατέθεσε ως μάρτυρας τόνισε ότι αν είχε γίνει κάτι χωρίς τη θέλησή της, θα το έλεγε αμέσως. «Σε μένα δεν έκανε ποτέ κάτι κακό. Του έστελνα και μου έστελνε μηνύματα με ερωτικό περιεχόμενο. Του έχω στείλει γυμνές μου φωτογραφίες και βίντεο δικά μου αυτός μου έστελνε αντίστοιχα. Τα περισσότερα τα έχω αποθηκευμένα στο κινητό που έχει κατασχεθεί» κατέθεσε.

Αναφορικά με την 17χρονη που κατήγγειλε το βιασμό της από τον ίδιο ιερέα, η μάρτυρας στάθηκε στο πλευρό του κατηγορούμενου, λέγοντας: «Δεν πιστεύω ότι της έχει κάνει κάποιο κακό, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι έχει ασκήσει βία πάνω της. Ειδικά για το διάστημα που κατηγορείται λόγω των περιοριστικών μέτρων του κορονοιου όταν οι εκκλησίες ήταν κλειστές, ενώ είχε περάσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του και ήταν συνεχώς στο σπίτι. Την ημέρα των γενεθλίων του του κάναμε έκπληξη και ήρθε και η καταγγέλλουσα με οικεία πρόσωπα. Αν την είχε βιάσει, δεν θα ερχόταν».

«Είναι τέρας»

Ωστόσο, η μητέρα της 18χρονης -η οποία ουσιαστικά ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς για τις επαφές του κατηγορούμενου με την κόρη της- κατήγγειλε από την πλευρά της ότι ο ιερέας είχε προτείνει και στην ίδια να συνευρεθούν ερωτικά.

«Το σκέφτομαι τώρα και τρελαίνομαι γιατί νιώθω ότι εγώ έστειλα το παιδί μου στο στόμα του λύκου, όλες τις φορές που μου έλεγε η κόρη μου ότι πάω στα παιδιά του και στον ιερέα για να τον βοηθήσω. Την έπαιρνε τηλέφωνο για να πάει και εγώ της το επέτρεπα. Πριν από μήνες, σίγουρα μέσα στο 2021 που ήταν η τελευταία ,φορά που εξομολογήθηκα σε αυτόν, στο χώρο της εξομολόγησης μου είχε πει ότι θέλει να βρεθούμε σε ιδιωτικό χώρο οι δυο μας για να συνευρεθούμε και να μη φοβάμαι να το δω σαν λύτρωση για την ψυχή μου ή κάτι τέτοιο.

θυμάμαι μου είπε ότι για να μην δίνουμε στόχο θα νοικιάσει ένα χώρο ή θα έβρισκε ένα χώρο απομονωμένο. Εγώ τον άκουγα και είχα σαστίσει και τότε δεν ξαναπάτησα για εξομολόγηση σε αυτόν» κατέθεσε η γυναίκα.

Όπως υποστήριξε, «φυσικά σε καμία περίπτωση δεν φανταζόμουν ότι έχει διανοηθεί να πει κάτι αντίστοιχο και στην κόρη μου. Είναι τέρας. Πραγματικά πολύ χειριστικός και εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που του δείξαμε και τις αθώες ψυχές των παιδιών μας που τα στέλναμε να τους διδάξει ήθος και σεβασμό σε θεσμούς που τιμά το λειτούργημά του».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version