Βίκυ Σταμάτη-Νίκος Ζήγρας: Διεκόπη η δίκη για το “χρυσό ασφαλιστήριο”

Βίκυ Σταμάτη-Νίκος Ζήγρας: Διεκόπη η δίκη για το “χρυσό ασφαλιστήριο”
Η Βίκυ Σταμάτη Eurokinissi

Για τις 25 Φεβρουαρίου ορίστηκε η δίκη με κατηγορούμενους τη Βίκυ Σταμάτη και τον Νίκο Ζήγρα για ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων.

Για τις 25 Φεβρουαρίου διακόπηκε και μετατέθηκε η δίκη για το “χρυσό ασφαλιστήριο” με κατηγορούμενους τη Βίκυ Σταμάτη και τον Νίκο Ζήγρα.

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων βρέθηκε το πρωί μόνο ο ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η δίκη δεν ξεκίνησε παρά μόνο επί των τυπικών και αμέσως διέκοψε για νέα ημερομηνία.

Η υπόθεση

Το «χρυσό ασφαλιστήριο» ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων που οδήγησε σε ακόμη μία καταδίκη του ζεύγους Τσοχατζόπουλου το 2020, φέρνει εκ νέου ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης τη Βίκυ Σταμάτη, καθώς και τον Νικ. Ζήγρα, ξάδελφο του αποβιώσαντος πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου..

Ήδη σε πρώτο βαθμό οι τότε τρεις κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ομόφωνα ένοχοι για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα από κοινού. Μάλιστα, το δικαστήριο είχε επιβάλει στον κάθε καταδικασθέντα ποινή κάθειρξης έξι ετών και 100.000 ευρώ χρηματική ποινή.

Η δικαστική έκβαση της υπόθεσης αυτής θα ορίσει και την ποινική τους τύχη, αφού το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε αναστείλει την εκτέλεση των ποινών τους μέχρι το εφετείο. Με άλλα λόγια, αν το δικαστήριο τους καταδικάσει σε κάθειρξη άνω των πέντε ετών, οι δυο τους θα πρέπει να επιστρέψουν στη φυλακή για να εκτίσουν τη νέα ποινή.

Οι δυο τους φέρονται να συμμετείχαν το Δεκέμβριο του 1998, στη σύναψη ασφαλιστηρίου συμβολαίου στην Ελβετία. Σύμφωνα με την κατηγορία, το συμβόλαιο συνάφθηκε από το Νίκο Ζήγρα και σε αυτό εφάπαξ καταβλήθηκαν 500.000 ελβετικά φράγκα. Ωστόσο, τα χρήματα αυτά φέρονται να προήλθαν από τα παράνομα «δώρα» στον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο. Τα χρήματα που προήλθαν από το ασφαλιστήριο κατέληξαν σε λογαριασμούς στην Ελβετία των Ζήγρα και Σταμάτη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα