Συγκλονιστικό βίντεο: Βράχοι πέφτουν από τον σεισμό στη Λευκάδα

Συγκλονιστικό βίντεο: Βράχοι πέφτουν από τον σεισμό στη Λευκάδα

Καρέ καρέ καταγράφεται η στιγμή του ισχυρού σεισμού που έλαβε χώρα σήμερα στη Λευκάδα, αφήνοντας πίσω του 2 θύματα

Ένα βίντεο από τη Λευκάδα καταγράφει τη στιγμή που οι βράχοι αποκολλώνται από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6 ρίχτερ και πέφτουν στην θάλασσα.

Ο ισχυρός σεισμός άφησε πίσω του δυο θύματα, μια γυναίκα 69 ετών από την Πόντη Βασιλικής και μια γυναίκα 82 ετών από το Αθάνι.

Κυβερνητικό κλιμάκιο βρίσκεται στο χωριό Αθάνι της Λευκάδας, το οποίο έχει υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές σε σπίτια, αλλά και σε υποδομές (δρόμους, δίκτυα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης).

Πολλά σπίτια κρίνονται ακατοίκητα και οι κάτοικοι απόψε θα φιλοξενηθούν σε κάποια ξενοδοχεία στη Βασιλική, ενώ πρόκειται να στηθούν σκηνές στην περιοχή.

Το Αθάνι βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, κοντά στους Εγγρεμνούς, που μεγάλο μέρος της φημισμένης παραλίας και ο δρόμος που οδηγεί σε αυτήν έχει καλυφθεί από τις κατολισθήσεις.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο, που αποτελείται από τον υφυπουργό Υποδομών Παναγιώτη Σγουρίδη, τον γγ Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη και τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμη Λέκκα, αναμένεται να επιστρέψει στη Λευκάδα, όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη αντιπεριφέρεια, προκειμένου να σχεδιάσουν τις περαιτέρω ενέργειες.

Να σημειωθεί ότι στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού υπάρχει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, καθώς και πολλά ασθενοφόρα και γιατροί, ώστε να επέμβουν άμεσα αν παραστεί οποιαδήποτε ανάγκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα