Βίντεο-ντοκουμέντο: Λεπτό προς λεπτό η ‘επίσκεψη’ των αντιεξουσιαστών στη Βουλή

Βίντεο-ντοκουμέντο: Λεπτό προς λεπτό η ‘επίσκεψη’ των αντιεξουσιαστών στη Βουλή

Η στιγμή της "εισβολής" των αντιεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Πήγαν, είδαν, διαμαρτυρήθηκαν, έφυγαν οικειοθελώς και προσήχθησαν χωρίς να φέρουν αντίσταση (Vid)

Ομάδα περίπου 20 αντιεξουσιαστών “εισέβαλε” το μεσημέρι της Τετάρτης στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Οι αντιεξουσιαστές άνοιξαν πανό υπέρ της απελευθέρωσης των απεργών πείνας, και υπέρ της κατάργησης των φυλακών τύπου Γ’ και του “τρομονόμου”. Το πανό έφερε την υπογραφή της “αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας”.

Παρέμειναν στο προαύλιο της Βουλής για λίγα λεπτά, φώναξαν συνθήματα υπέρ των απεργών πείνας, υπέρ της απελευθέρωσης του Σάββα Ξηρού και κατά των φυλακών τύπου Γ’ και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Οι πόρτες της Βουλής έχουν κλείσει προσωρινά για προληπτικούς λόγους.

Η ομάδα των 20 ατόμων προσήχθη από δυνάμεις των ΜΑΤ αφού όπως αναφέραμε, έφυγε οικειοθελώς από τον προαύλιο χώρο. Τα πλάνα “ανέβηκαν” στο διαδίκτυο το απόγευμα της Τετάρτης.

Το βίντεο:

 

Η επίσημη εξήγηση του Κοινοβουλίου για το περιστατικό, αναφέρει:

“Τα μέτρα ασφαλείας της Βουλής είναι επαρκή για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού.

Η Φρουρά της Βουλής έχει την εμπειρία να αξιολογεί γεγονότα και προθέσεις και αναλόγως να κινείται, πάντα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του σεβασμού των δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ακόμη και εκείνων που μπορεί να διαμαρτύρονται εναντίον του Κοινοβουλίου, όπως έχουν δικαίωμα σε μια δημοκρατία.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Φρουρά διαπίστωσε ότι πρόκειται περί ειρηνικής διαμαρτυρίας και, προκειμένου να μην προκαλέσει περαιτέρω ένταση, προέβη στο πρώτο μέτρο προστασίας του Κοινοβουλίου, κλείνοντας για καθαρά προληπτικούς λόγους όλες τις εισόδους του κεντρικού κτηρίου και επιβλέποντας την αποχώρηση των διαδηλωτών”.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι προσαχθέντες αντιεξουσιαστές, που εισήλθαν το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο της Βουλής

Το βράδυ της Τετάρτης, οι 20 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, δεν υπήρξε καμία σύλληψη καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να υπάρξει καταγγελία από τον υπεύθυνο του οργανισμού που στην προκειμένη περίπτωση είναι η πρόεδρος της Βουλής, η οποία δήλωσε ότι πρόκειται απλώς για μια ειρηνική διαδήλωση.

Σημειώνεται ότι η διμοιρία των ΜΑΤ που υπάρχει μόνιμα έξω από τη Βουλή, μετά την ανάληψη της νέας κυβέρνησης, και σύμφωνα με την αστυνομία, με αίτημα της κας Κωνσταντοπούλου, έχει μεταφερθεί από τα «λουλουδάδικα» απέναντι, στο ύψος του θεάτρου «Καρέζη» της οδού Ακαδημίας.

Πηγή βίντεο: U @kinimatini

Uploaded: Perseus999

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα