Βούλγαροι οδηγοί έσπασαν το μπλόκο στον Προμαχώνα. Ένταση με αγρότες, ζητούν να πέσει η κυβέρνηση

Βούλγαροι οδηγοί έσπασαν το μπλόκο στον Προμαχώνα. Ένταση με αγρότες, ζητούν να πέσει η κυβέρνηση

Τέσσερις νταλίκες πέρασαν τα σύνορα στον Προμαχώνα. Ένταση μεταξύ Ελλήνων και Βουλγάρων οδηγών. Έλληνας οδηγός νταλίκας καταγγέλλει ότι δέχθηκε απειλή από Βούλγαρους αστυνομικούς (Vids)

Ένταση επικράτησε τα ξημερώματα στο τελωνείο του Προμαχώνα, όταν Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών έσπασαν τα μπλόκα των αγροτών και πέρασαν στη Βουλγαρία.

Όπως καταγγέλλουν οι αγρότες που παραμένουν στο σημείο, λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα, οδηγοί φορτηγών που βρίσκονται για ημέρες αποκλεισμένοι στην περιοχή, επιβιβάστηκαν στα φορτηγά τους, έσπασαν τις μπάρες στα σύνορα και πέρασαν στην γειτονική χώρα.

Αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει ένταση μεταξύ αγροτών, οδηγών φορτηγών και της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός ατόμου.

Όπως είπαν οι αγρότες που παραμένουν στον Προμαχώνα, δεν συμφωνούν με την κάθοδο στην Αθήνα, χαρακτηρίζοντάς την “τριήμερη φιέστα αποχώρησης”. “Όχι, ο αγώνας είναι εδώ, ο αγώνας είναι στον δρόμο, σκληραίνουμε τη στάση μας και συνεχίζουμε εδώ. Εχθές θα σκότωναν τα νέα παιδιά. Ο Αλέξης και ο Βαγγέλης, ο Τσίπρας και ο Αποστόλου, τι θα έλεγαν στις οικογένειές τους; Να φύγει η κυβέρνηση”, λένε χαρακτηριστικά.

Βούλγαροι αστυνομικοί απείλησαν Έλληνα οδηγό νταλίκας

Έλληνας οδηγός νταλίκας υποστηρίζει πως δημιουργήθηκε επεισόδιο όταν επιχείρησε να περάσει από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα το απόγευμα της Δευτέρας. Ο οδηγός νταλίκας που μετέφερε λουλούδια εξομολογείται πως οι Βούλγαροι αστυνομικοί τον κατέβασαν από την νταλίκα και τον απείλησαν.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, η νταλίκα είχε βουλγαρικές πινακίδες. Ο οδηγός δήλωσε μετανιωμένος που επέλεξε να περάσει από το Τελωνείο του Προμαχώνα Σερρών, αντί για το τελωνείο της Εξοχής.

Μόλις περιέγραψε την περιπέτεια του στους Σερραίους αγρότες μετά από λίγα λεπτά τον άφησαν να περάσει ανοίγοντας το δρόμο για να συνεχίσει την πορεία του.

(Με πληροφορίες από FONH.GR)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα