Βρέθηκε η μικρή Μαρία. Κρατούνται οι γονείς της

Βρέθηκε η μικρή Μαρία. Κρατούνται οι γονείς της

Αίσιο τέλος για την 4χρονη που είχε εξαφανιστεί στο Σκαραμαγκά. Με κάθε λεπτομέρεια εξετάζουν την υπόθεση οι αξιωματικοί της Ασφάλειας

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της 4χρονης που εξαφανίστηκε χθες το απόγευμα από το σπίτι του παππού της, στη λεωφόρου Σχιστού 89, όπου είχε πάει μαζί με τους γονείς της για να γιορτάσουν το Πάσχα.

Το κοριτσάκι βρέθηκε νωρίτερα σήμερα σε περιοχή του Ασπρόπυργου, κοντά σε ξενοδοχείο, από περαστικό, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονταν από όλες τις υπηρεσίες. Ο ίδιος ειδοποίησε αμέσως τις αστυνομικές αρχές.

Στο σημείο έχουν μεταβεί ήδη αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής για να το παραλάβουν.

Σύμφωνα τις εκτιμήσεις αρμόδιων αξιωματικών, το παιδάκι πιθανότητα ακολούθησε σκυλάκια προκειμένου να παίξει μαζί τους, ώσπου κατέληξε στο δάσος Χαϊδαρίου, όπου και αποκοιμήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς του κοριτσιού είχαν καταγγείλει την εξαφάνιση χθες, λίγο πριν από τις τέσσερις το απόγευμα, αναφέροντας στην αστυνομία ότι το παιδί τους χάθηκε χωρίς να αντιληφθούν το πραγματικό.

Λόγω της συγκεκριμένης καταγγελίας ξεκίνησε η έρευνα που κατέληξε στον εντοπισμό της τετράχρονης.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής. Οι αξιωματικοί της ασφάλειας κρατούν κάποιες επιφυλάξεις γύρω από την υπόθεση και το τι ακριβώς έχει συμβεί, ενώ εξετάζουν με λεπτομέρεια όλα τα στοιχεία.

Κρατούνται οι γονείς

Οι γονείς της Μαρίας κρατούνται στο ΑΤ Χαϊδαρίου, ενώ την Τρίτη θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και παραμέληση ανηλίκου. Η 4χρονη μίλησε ήδη με παιδοψυχολόγους και ήδη μεταφέρθηκε στο Αγία Σοφία όπου θα παραμείνει για προληπτικούς λόγους.

To Χαμόγελο του Παιδιού

«Στις 02/05/2016 βρέθηκε η ανήλικη Μαρία- Ειρήνη Πρίντεζη η οποία είχε εξαφανιστεί στις 01/05/2016 από την περιοχή του Σκαραμαγκά και είναι ασφαλής και καλά στην υγεία της», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Χαμόγελο του Παιδιού για τον εντοπισμό της Μαρίας Ειρήνης Πρίντεζη και προσθέτει:

«Σημαντικό ρόλο στην εύρεση της Μαρίας- Ειρήνης έπαιξε η καλή συνεργασία μεταξύ της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» με τα εκπαιδευμένα σκυλιά που αυτή διαθέτει, καθώς και του Διασωστικού πληρώματος του «Χαμόγελου Του Παιδιού» που εξαρχής βρέθηκαν στο σημείο εξαφάνισης της ανήλικης. Καταλυτική ήταν η συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας-Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.), την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που βοήθησαν  στις διαδικασίες αναζήτησης της Μαρίας- Ειρήνης.

Εξαρχής, Ψυχολόγος από «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» βρέθηκε κοντά στην οικογένεια και θα βρεθεί κοντά στην Μαρία- Ειρήνη και την οικογένειά της για οτιδήποτε χρειαστούν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το διάστημα που αγνοούνταν η Μαρία- Ειρήνη, δεχθήκαμε πληθώρα τηλεφωνημάτων από ευαισθητοποιημένους συνανθρώπους μας οι οποίοι θέλησαν να βοηθήσουν στην αναζήτηση του παιδιού, γεγονός για το οποίο θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε θερμά. Καθοριστική υπήρξε, επίσης, η συμβολή των Μ.Μ.Ε. για την έγκαιρη ενημέρωση του κοινού με σκοπό την εύρεση της Μαρίας- Ειρήνης.

Ο Οργανισμός το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα