Wikileaks: Η απάντηση της ΕΥΠ στις φήμες περί εμπλοκής της

Wikileaks: Η απάντηση της ΕΥΠ στις φήμες περί εμπλοκής της

“Η ΕΥΠ  λειτουργεί με βάση την ελληνική νομοθεσία, η οποία απαιτεί πάντα Εισαγγελική Παραγγελία για την αντιμετώπιση εγκληματικών δράσεων ή άλλων απειλών” αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γ. Ρουμπάτης

Απάντηση σε όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες περί εμπλοκής της ΕΥΠ, στην υπόθεση της υποκλοπής της συνομιλίας Πόλ Τόμσεν –  Ντέλια Βελκουλέσκου, και τη διαρροή από τα Wikileaks δίνει ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο κ. Γιάννης Ρουμπάτης “αποστολή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι η προστασία της Εθνικής μας Ασφάλειας και της Εθνικής μας Κυριαρχίας” και προσθέτει: “Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών λειτουργεί με βάση την ελληνική νομοθεσία, η οποία απαιτεί πάντα Εισαγγελική Παραγγελία για την αντιμετώπιση εγκληματικών δράσεων ή άλλων απειλών”.

Νωρίτερα, σήμερα και μέσω σχετικής δημοσίευσης η γερμανική «Tagesspiegel» έκανε λόγο για «ελληνικό δάκτυλο» δείχνοντας ότι πίσω από τις αποκαλύψεις του Wikileaks είναι η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. «Ο Γιάννης Ρουμπάτης ανήκει ίσως σε αυτούς που τρίβουν τα χέρια τους. Ο επικεφαλής της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ένας άνθρωπος του Τσίπρα, θεωρείται ως η εύλογη πηγή της διαρροής, η οποία κλόνισε την ήδη προβληματική σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και των δανειστών της», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται πως από τις συνομιλίες των στελεχών του ΔΝΤ που διέρρευσαν, το πρωί του Σαββάτου, από το WikileaksΠολ Τόμσεν και Ντέλια Βελκουλέσκου συζητούν για τους τρόπους που θα στριμώξουμε Ελλάδα, αλλά και Βερολίνο ώστε να κατορθώσουν να περάσουν τις δικές τους θέσεις σχετικά με το πρόγραμμα στήριξης της χώρας, ενώ αναφέρονται απαξιωτικά τόσο κατά της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και ενάντια σε Κομισιόν και Άνγκελα Μέρκελ. Στο κάδρο τους μπαίνει και σχέδιο νέας χρεοκοπίας λίγο πριν το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα