Ξεκινά η 33η Πανελλήνια Έκθεση Έργων Κρατουμένων

Ξεκινά η 33η Πανελλήνια Έκθεση Έργων Κρατουμένων
H αφίσα της 33ης πανελλήνιας έκθεσης έργων κρατουμένων

Η έκθεση θα διαρκέσει από την Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 και θα φιλοξενηθεί στο κτίριο του Σ.Ε.Α.

Ατομικές δημιουργίες κρατουμένων θα εκτίθενται για δέκα ημέρες στο πλαίσιο της “33ης Πανελλήνιας Έκθεσης Έργων Κρατουμένων και Προϊόντων Φυλακών” που διοργανώνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Η έκθεση θα διαρκέσει από την Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 και θα φιλοξενηθεί στο κτίριο του Σ.Ε.Α (Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134-136).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για ένα δεκαήμερο, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας θα εκτίθενται ατομικές δημιουργίες κρατουμένων, όπως πίνακες ζωγραφικής, αγιογραφίες, ξυλόγλυπτα, κεραμικά, μπιζουτιέρες, φωτιστικά, μπαούλα, σταχτοδοχεία, κομπολόγια, καράβια, κοσμήματα, κ.λπ., καθώς επίσης και προϊόντα που παράγονται στις φυλακές, όπως μπλούζες, παντελόνια, αλλά και ελαιόλαδο, γραβιέρα, γιαούρτι, φρυγανιές, κέικ, τσουρέκια, γλυκά, μπισκότα, αρωματικά φυτά, σαπούνια κ.λπ. Όλα τα εκτιθέμενα έργα θα πωλούνται σε προσιτές τιμές, ενω τα έσοδα από τις πωλήσεις των μεν έργων θα αποδοθούν εξ ολοκλήρου στους κρατούμενους, των δε προϊόντων θα διατεθούν για την εκπαίδευση και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις φυλακές.

H αφίσα της 33ης πανελλήνιας έκθεσης έργων κρατουμένων

 

Τα έργα των κρατουμένων θα αξιολογηθούν από Ειδική Επιτροπή και τα καλύτερα θα βραβευθούν στα εγκαίνια της έκθεσης, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιχάλη Καλογήρου. Σε όσους βραβευθούν θα αποδοθούν τα χρηματικά ποσά που προσέφεραν οι αθλοθέτες για τον σκοπό αυτό.

Παράλληλα, η έκθεση θα συνοδεύεται και από εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο, στον κήπο του κτιρίου του ΣΕΑ, όπως μουσική συναυλία με τον Γιώργο Μαργαρίτη, συζητήσεις για τις φυλακές ως τόπους ιστορικής μνήμης και για τις οικογένειες των κρατουμένων, προβολή ταινιών που δημιουργήθηκαν από κρατούμενους στο πλαίσιο των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών και ένα θεατρικό έργο που έγραψαν και “παίζουν” σωφρονιστικοί υπάλληλοι της Φυλακής Δομοκού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα