Ξεκίνησαν τα έργα που θα “ξεδιψάσουν” την Αχαϊα – Πότε θα ολοκληρωθούν

Ξεκίνησαν τα έργα που θα “ξεδιψάσουν” την Αχαϊα – Πότε θα ολοκληρωθούν
Φράγμα έξω από την Πάτρα Eurokinissi

Με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εγκρίθηκε η χορήγηση προκαταβολής για δαπάνες εκπόνησης μελετών, εκκίνησης του έργου που υπόσχεται να ολοκληρώσει την ύδρευση της Αχαϊας.

Σε τροχιά κατασκευής μπήκε το πολύ σημαντικό έργο που υπόσχεται να ολοκληρώσει την ύδρευση της Αχαϊας. Με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εγκρίθηκε η χορήγηση προκαταβολής για δαπάνες εκπόνησης μελετών, εκκίνησης του έργου και δαπάνες προμηθειών υλικών και εξοπλισμού που πρόκειται να εγκατασταθούν ή ενσωματωθούν στο έργο, ίσης με 10% της αξίας της σύμβασης.

Παράλληλα το υπουργειο ζητά την κατάθεση επιπρόσθετης εγγυητικής επιστολής ύψους 484.000 ευρώ. Το έργο έχει ως ανάδοχο σχήμα την κοινοπραξία ΙΝΤΡΑΚΑΤ-Γκολιόπουλος. Οι εργασίες αφορούν την κατασκευή δικτύου υδροδότησης όσων οικισμών του Νομού Αχαϊας δεν έχουν συνδεθεί για την ύδρευση από τους ποταμούς Πείρο και Παραπείρο.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2021. Η ολοκλήρωση του έργου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τοποθετείται τον Ιούνιο του 2025. Η δημοπράτηση του έργου είχε πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου 2021 και στις 23 του μήνα έγινε η αποσφράγιση των προσφορών.

Το κόστος του έργου έχει εκτιμηθεί σε ποσό με ΦΠΑ 21,66 εκατ. ευρώ (17,46 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ). Η έκπτωση του σχήματος έφτασε το 43,51%. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν επίσης η Κ/Ξ Κωνσταντινίδης-Εργοδυναμική Πατρών και η Μεσόγειος.

Με την εργολαβία αυτή ολοκληρώνεται η ύδρευση της Αχαϊας σε περιοχές που δεν έχει φτάσει το δίκτυο, από τους δύο ποταμούς της περιοχής. Αναθέτουσα αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η διάρκεια της εργολαβίας έχει οριστεί σε 42 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

Ταυτότητα του έργου

Το αντικείμενο αποτελείται από τρία (3) τμήματα εργασιών, με χαρακτηριστικά στοιχεία που δίνονται παρακάτω:

Πρώτο τμήμα εργολαβίας:

Περιλαμβάνει τις συμπληρωματικές εργασίες, που απαιτούνται να εκτελεστούν για την ασφαλή λειτουργία των κατασκευασμένων έργων φράγματος Αστερίου, ύδρευσης Β.Δ. περιοχής Ν. Αχαΐας, διυλιστηρίων Αστερίου και αγωγού μεταφοράς αδιύλιστου νερού, από το φράγμα Αστερίου στα διυλιστήρια (Ε.Ε.Ν.) Πάτρας και των συναφών κατασκευών, όπως θα έχουν υλοποιηθεί με τη σύμβαση «Κατασκευή φράγματος Πείρου – Παραπείρου στην Πάτρα» ΚΕ.2200, ανάδοχος «Μηχανική Α.Ε.» (εργολαβία Α), με τη σύμβαση «Κατασκευή διυλιστηρίου και αγωγών υδροδότησης Πάτρας και ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας, από το φράγμα Πείρου – Παραπείρου» ΚΕ.2250Α, ανάδοχος Κ/Ξ «Αναστηλωτική Α.Τ.Ε. / Ίντρακατ» (εργολαβία Β), και με τη σύμβαση:

«Εργασίες ολοκλήρωσης υδροδότησης οικισμών και αποκατάστασης αποκοπτόμενων προσβάσεων της παράκαμψης της Εθνικής Οδού Ε111 και της υφιστάμενης γέφυρας στη θέση «Μπούλμπερι», στο πλαίσιο κατασκευής του έργου: «Ύδρευση Πάτρας από τους ποταμούς Πείρο και Παραπείρο» ΚΕ.2500, ανάδοχος «Λαδόπουλος Γ. Θ. Α.Τ.Ε.» (εργολαβία Γ).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version