Ξεκίνησε η διαβούλευση για μετρό στις δυτικές συνοικίες Θεσσαλονίκης

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραγωγικών και τοπικών φορέων της Δυτικής Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 η Δημόσια Διαβούλευση για τη δυτική Θεσσαλονίκη

Περίπου δύο χρόνια πριν δοθούν σε λειτουργία οι πρώτοι σταθμοί του μετρό Θεσσαλονίκης, στη βασική του γραμμή, ήδη έχει σχεδιαστεί η επέκτασή του προς το αεροδρόμιο και τώρα σχεδιάζεται η επέκτασή του και προς τη δυτική πλευρά της πόλης.

Σήμερα, στην πρώτη δημόσια διαβούλευση, παρέστησαν πλήθος φορέων, οι εκπρόσωποι των οποίων ανέπτυξαν τις θέσεις τους για την επέκταση του μετρό. Από πλευράς της Αττικό Μετρό ΑΕ παρουσιάστηκαν εκτενώς τόσο η χωροθέτηση των σταθμών, όσο και η πλήρης, επικαιροποιημένη χάραξη της επέκτασης του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης της ΑΜ, Νίκος Μπούσουλας ανέλυσε τη γραμμή της επέκτασης, ενώ παράλληλα καταγράφηκαν όλες οι παρατηρήσεις των παρευρισκομένων, με σκοπό να ληφθούν σοβαρά υπόψη κατά την επικείμενη έναρξη των πρόδρομων εργασιών.

Ξεκίνησε η διαβούλευση για μετρό στις δυτικές συνοικίες Θεσσαλονίκης

Μετά το πέρας των εργασιών της δημόσιας διαβούλευσης ο πρόεδρος της ΑΜ, Καθηγητής, Γιάννης Α. Μυλόπουλος δήλωσε ότι: «Η Θεσσαλονίκη αλλάζει σελίδα. Έργα που καθυστερούσαν χρόνια, προχωρούν. Υποσχέσεις δεκαετιών γίνονται πραγματικότητα. Αν σήμερα συζητούμε μόνο για τις πρόδρομες εργασίες στη δυτική Θεσσαλονίκη είναι γιατί ο σχεδιασμός της επέκτασης ανατολικά γίνεται για ένα έργο υπέργειο, ώστε να αποφευχθούν οι πρόδρομες εργασίες, τα χρονοβόρα, υπέργεια έργα και οι απαλλοτριώσεις.

Η ιδιαίτερα μεγάλη απορρόφηση κονδυλίων το 2017 από την Αττικό Μετρό ΑΕ για 2 έργα (βασική γραμμή και επέκταση προς Καλαμαριά), που έφτασε το ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ, μας έδωσε μια επιπλέον χρηματοδότηση 30 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία διατίθεται σήμερα για την εκτέλεση των πρόδρομων εργασιών στις δυτικές συνοικίες, πράγμα που σημαίνει ότι με την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων η Αττικό Μετρό ΑΕ θα δημοπρατήσει με το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ τις πρόδρομες εργασίες, αρχαιολογικές ανασκαφές και μετακινήσεις δικτύων ΟΚΩ.».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ.κ. Βαρνάβας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η Διευθύντρια του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Κορδελιού-Ευόσμου, Πέτρος Σούλας και Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

ADVERTISING

SHARE: