Ολοκληρώθηκε η πορεία των φοιτητών - Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν φωτορεπόρτερ

Φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα Eurokinissi

Άγρια επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων δέχτηκαν τρεις φωτορεπόρτερ και ενώ ήταν σε εξέλιξη φοιτητικό συλλαλητήριο. Τα επεισόδια έγιναν έξω από τη Βουλή.

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια φοιτητικού συλλαλητηρίου, κατά το οποίο δέχτηκαν άγρια επίθεση από κουκουλοφόρους τρεις φωτορεπόρτερ.

Συγκεκριμένα, δέκα άτομα με κουκούλες, άσχετοι από τα φοιτητικά μπλοκ, επιτέθηκαν με μπουνιές και κλωτσιές σε 3 φωτορεπόρτερ την ώρα που η πορεία περνούσε έξω από τη Βουλή. Τους έριξαν κάτω και στη συνέχεια τους απείλησαν για να φύγουν από τον χώρο.

Το υπόλοιπο συλλαλητήριο αποδοκίμασε την επίθεση και συνέχισε την πορεία χωρίς να συμμετάσχει.

Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο που είχε προγραμματιστεί για σήμερα από τους φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας ενάντια στην απόφαση της Συγκλήτου του Οικονομικού Πανεπιστημίου, να παραμείνει κλειστό πριν από την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι φοιτητές, που ήταν γύρω στα 2000 άτομα, ξεκίνησαν λίγο μετά τις 13:30 από τα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας με αίτημα "να σταματήσει η αστυνομοκρατία στα ιδρύματα" και να αποσυρθούν οι κατηγορίες για τους δύο συλληφθέντες φοιτητές, μετά τα γεγονότα της Δευτέρας έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Παράλληλα διαμαρτηρήθηκαν για το νομοσχέδιο που αφορά στις αλλαγές στην Παιδεία και έχει προαναγγείλει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Υπενθυμίζεται πως αυτή την εβδομάδα έχει παρθεί σειρά αποφάσεων σε περισσότερους από 40 φοιτητικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα, για καταλήψεις σχολών ως την Κυριακή.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Αθήνας σήμερα

ΠΟΡΕΙΕΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ GOOD NEWS