Ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί – Λήγει την Τετάρτη η αποχή των συμβολαιογράφων

Ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί – Λήγει την Τετάρτη η αποχή των συμβολαιογράφων

Τη λήξη της αποχής τους από την Τετάρτη αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι, δίνοντας τυπικά το "πράσινο φως" για έναρξη των ηκλεκτρονικών πλειστηριασμών

Ανοίγει πλέον ο δρόμος για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Με απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των συμβολαιογράφων, λήγει η αποχή τους και έται την Τεταρτη θα συμμετάσχουν κανονικά στη διαδικασία.

Η έναρξη της διαδικασίας θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, καθώς εκτιμάταιι ότι θα συμβάλλει στην ανάδειξη των “στρατηγικών κακοπληρωτών”. Στόχος είναι το σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που τίθεται από το 2018 σε πλήρη εφαρμογή, να καλύπτει το 70% των διαδικασιών έως τον ερχόμενο Μάιο.

Το ηλεκτρονικό σύστημα, αρχικά, θα λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα και όχι τρεις όπως προβλέπεται από τον νόμο. Η ημέρα αυτή θα είναι η Τετάρτη και οι υποψήφιοι πλειοδότες θα έχουν προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου να εγγραφούν στο σύστημα και να καταθέσουν την εγγυητική επιστολή.

Δεδομένης της άρσης της αποχής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει σε όσους πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και θα διαρκέσει για 4 ώρες, κατά τις οποίες οι πλειοδότες θα καταθέτουν τις προσφορές τους, θα βλέπουν την υψηλότερη αλλά και τη θέση της δικής τους προσφοράς προκειμένου να αποφασίσουν ανάλογα για τις επόμενες κινήσεις τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα