Ξυλοδαρμοί στα σχολεία: Ανοίγουν επιτέλους τα στόματα – Καταγγελίες και μηνύσεις

Ξυλοδαρμοί στα σχολεία: Ανοίγουν επιτέλους τα στόματα – Καταγγελίες και μηνύσεις
Αυλή σχολείου (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Αυξάνονται οι καταγγελίες για περιστατικά bullying και εκφοβισμού στα σχολεία. Νέο περιστατικό με επίθεση σε παιδί στην Καβάλα

Πολλαπλασιάζονται τα περιστατικά bullying και εκφοβισμού στα σχολεία, με πολλούς μαθητές και μαθήτριες να πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού καθημερινά και με το φαινόμενο να εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο, παρά να μειώνεται.

Αρκετοί είναι οι γονείς που προβαίνουν σε καταγγελίες για τη σωματική κακοποίηση που βιώνουν τα παιδιά τους στον χώρο του σχολείου. Στις καταγγελίες τονίζεται η απουσία των δασκάλων και των καθηγητών από τα περιστατικά αυτά, η μη έγκαιρη παρέμβασή τους, αλλά και η αδιαφορία των διευθυντών για δραστικά μέτρα κατά του bullying.

Η δημοσιοποίηση των περιστατικών εκφοβισμού και των επιθέσεων φαίνεται πως ανοίγει στόματα, αφού αρκετοί μαθητές και γονείς βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν και να εκφράσουν τις δικές τους άσχημες εμπειρίες.

Νέα καταγγελία στην Καβάλα

Μια νέα καταγγελία για το 16ο Δημοτικό Σχολείο της Καβάλας είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά σε 7χρονο κορίτσι, μαθήτρια της δευτέρας δημοτικού, που δέχτηκε σωματική επίθεση από συμμαθητές της.

Η γιαγιά της μικρής, που τη μεγαλώνει μόνη της καθώς οι γονείς της εργάζονται στο εξωτερικό, έχει αγανακτήσει κάθε φορά που το κοριτσάκι γυρνά στο σπίτι με μελανιές. Καταγγέλλει ότι την περασμένη εβδομάδα είχε τη μελανιά στο πλευρό, κοντά στην κοιλιά, μετά από κλωτσιά, διότι νευρίασε ένα άλλο παιδάκι.

“Κάθε λίγο και λιγάκι έχουν κρούσματα στο σχολείο, χτυπάνε τα παιδιά τα άλλα. Υπάρχουν μαμάδες που το λένε κάθε μέρα. Το σχολείο έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι”, δήλωσε αγανακτισμένη η γιαγιά της μαθήτριας δημοτικού. Η μαθήτρια, όμως, έχει δεχτεί και άλλες επιθέσεις, όπως καταγγέλλει η γιαγιά της, η οποία έχει ενημερώσει και την διευθύντρια του σχολείου. “Τρεις με τέσσερις φορές τη χτυπήσανε. Την πρώτη φορά είχα πάει στη διευθύντρια, δεν το πίστεψε βέβαια. Το κοριτσάκι για να σώσει ένα παιδάκι που το έβριζα, τον υποστήριξε και έφαγε σφαλιάρα”.

Ξυλοδαρμός 8χρονου μαθητή

Νωρίτερα την ίδια βδομάδα, ένας 8χρονος μαθητής του 16ου Δημοτικού Σχολείου της Καβάλας, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μέσα στο σχολείο από συμμαθητές του, με τον πατέρα του παιδιού να καταγγέλλει το περιστατικό με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την καταγγελία του γονιού, ο γιος του ο οποίος είναι μαθητής της τρίτης δημοτικού, δέχθηκε επίθεση από δύο μαθητές της τετάρτης δημοτικού. Ο ένας κρατούσε τον γιο του και ο δεύτερος τον χτυπούσε με γροθιές στην κοιλιά. Το παιδί υπέστη κάταγμα στα πλευρά, όπως προέκυψε και από τις εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη ο μαθητής στο Νοσοκομείο της Καβάλας.

Ο γονιός καταγγέλλει ότι οι δάσκαλοι του σχολείου δεν έκαναν απολύτως τίποτα για το περιστατικό. Καταλογίζει ευθύνες στους εκπαιδευτικούς και αναρωτιέται τι έκαναν οι τέσσερις δάσκαλοι που είχαν υπηρεσία στην αυλή του σχολείου, αλλά και στη διευθύντρια που, όπως λέει, δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερώσει τους γονείς ότι το παιδί είχε χτυπηθεί.

Ο πατέρας του 8χρονου μαθητή έκανε μήνυση, ενώ είναι σε εξέλιξη και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό.

Ο άγριος ξυλοδαρμός μαθητή στον Βύρωνα

Τα δύο περιστατικά γίνονται γνωστά μόλις λίγες μέρες μετά την σοκαριστική καταγγελία του άγριου ξυλοδαρμού 17χρονου μαθητή στον Βύρωνα, που ξυλοκοπήθηκε από 17 άτομα επειδή υπερασπίστηκε την αδερφή του.

Η άγρια επίθεση του μαθητή ξεκίνησε όταν προσπάθησε να μιλήσει με ένα από τα παιδιά που έκαναν bullying στην αδερφή του, ζητώντας του να το σταματήσουν. Τότε μια μεγάλη ομάδα παιδιών του επιτέθηκε και συνέχισε να τον χτυπά, ακόμη και όταν τον έριξαν κάτω.

“Με χτυπούσαν άγρια, αλύπητα, με μίσος, το κάνανε για να με τελειώσουν. Εγώ προσπάθησα να αμυνθώ, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Έτρωγα ξύλο από 17 άτομα. Άρχισαν να με χτυπούν, να με γρονθοκοπούν και να με κλωτσούν για ενάμιση λεπτό με ασταμάτητες μπουνιές και κλωτσιές. Δεν ήξερα από που έτρωγα την κάθε μπουνιά και κλωτσιά ήταν τόσο γρήγορο αλλά και τόσο αργό από τον πόνο που είχα”, δήλωσε ο έφηβος.

Μάλιστα, όταν η αδερφή του προσπάθησε να τον βοηθήσει, ένα άλλο παιδί την κράτησε και την χτύπησε στο κεφάλι, ενώ η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά: “Πηδούσαν πάνω στο κεφάλι του, τον χτυπούσαν σαν να ήθελαν πραγματικά να τον σκοτώσουν”.

Οι γονείς του έχουν ήδη κινηθεί νομικά με στόχο οι δράστες να τιμωρηθούν και να μην το επαναλάβουν.

Ακραίο bullying στη Θεσσαλονίκη

Αξίζει να σημειωθεί, πως δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από το ακραίο bullying που ασκήθηκε σε κοριτσάκι δημοτικού στη Θεσσαλονίκη, όταν τρεις μαθητές του σχολείου την ανάγκασαν να γλείψει μία τουρκική τουαλέτα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο 17ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης και σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Το κοριτσάκι αναγκάστηκε να αλλάξει σχολείο, ενώ ενήμερη για το θέμα είναι και η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, με την αρμόδια Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δήμητρα Τσιαρδακλή, να διερευνά τις συνθήκες στις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version