Υπεράσπιση Μιχαλολιάκου: Μία εφημερίδα είχε και την έκλεισε

Υπεράσπιση Μιχαλολιάκου: Μία εφημερίδα είχε και την έκλεισε
Στιγμιότυπο από το Εφετείο. Eurokinissi

Τι ισχυρίστηκε η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου την Τετάρτη στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει την αναστολή για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής.

Τα επιχειρήματα της υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου για την προσπάθεια εξασφάλισης της αναστολής της ποινής του αρχηγού της Χρυσής Αυγής περιελάμβαναν γεγονότα που συνέβησαν πριν αρκετά χρόνια.

Μεταξύ άλλων, ειπώθηκαν τα εξής:

“Υπάρχει ιερότητα του κατηγορουμένου. Προχώρησαν και σε συκοφαντίες. Για εκείνο το πλημμέλημα πριν 41 χρόνια για το Μιχαλολιάκο. Για να καταφεύγουν σε μια πλημμεληματική απόφαση τόσο παλιά δείχνει την αδυναμία τους, την έλλειψη επιχειρημάτων. Η τέλεση του πλημμελήματος ήταν στα 19 χρονια.

Είπαν ότι πρόκειται περί εκρήξεων. Δεν κατηγορήθηκε για έκρηξη ή απόπειρα, ούτε ότι έβαλε βόμβα σε κάποιο σινεμά που έπαιζε ρωσικά έργα όπως ακούστηκε. Είναι δική τους λάσπη αυτή. Ο 63χρονος σήμερα Μιχαλολιάκος δικαιούται την αναστολή.

Η απόφαση είναι πρωτόδικη. Πρέπει να σεβόμεθα την απόφαση αλλά και τα δικαιώματα του κατηγορουμένου. Αν εκτίσει την ποινή του, το δευτεροβάθμιο δεν θα έχει καμία αξία. Ο ίδιος δεν έχει καμία δραστηριότητα, μία εφημερίδα είχε και την έκλεισε”.

Επίσης, έλαβε χώρα ο εξής διάλογος με την έδρα:

Συνήγορος: Όταν εμείς αγορεύουμε και αγωνιούμε, η άλλη πλευρά κοροϊδεύει. Η Δημοκρατία κινδυνεύει όταν λοιδορείται η εισαγγελέας. Το κάναμε λαϊκό δικαστήριο. Της είπαν ότι είναι ναζί. Δεν είναι ντροπή; Μη μου πείτε ότι δεν πιέζεστε σαν δικαστήριο; Δεν βλέπετε τα site; Τις τηλεοράσεις;

Πρόεδρος: Μετά από αυτά κύριε συνήγορε; Σας δόθηκε ο λόγος για συγκεκριμένους λόγους.. Περιοριστείτε σε αυτό που είπαμε.

Συνήγορος: Οι εντολείς μου (Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης) τηρούν όλες τις προϋποθέσεις συντάσσομαι απόλυτα με την κυρία εισαγγελέα. Ο νομοθέτης θέσπισε το δεύτερο βαθμό γιατί κανείς δεν είναι αλάθητος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version