Υπερβολική ταχύτητα: Σχεδόν 6.000 παραβάτες μέσα σε μία εβδομάδα

Υπερβολική ταχύτητα: Σχεδόν 6.000 παραβάτες μέσα σε μία εβδομάδα
φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Έλεγχοι σε όλη την χώρα από την Τροχαία, με προτεραιότητα την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Την προηγούμενη βδομάδα (από 28 Μαΐου έως 3 Ιουνίου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στην παράβαση της υπέρβασης του ορίου ταχύτητας, κατά την οδήγηση.

Στο πλαίσιο αυτό, από 684 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 18.286 οχήματα και βεβαιώθηκαν 5.775 παραβάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο της Αττικής, φτάνοντας τις 607, της Θεσσαλονίκης, φτάνοντας τις 480, των Σερρών (354), στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (340), στο οδικό δίκτυο του Κιλκίς (294) και της Κορινθίας (246).

Η Τροχαία προειδοποιεί πως οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα