Υποχρεωτικά rapid test 2 φορές την εβδομάδα για το υγειονομικό προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί

Υποχρεωτικά rapid test 2 φορές την εβδομάδα για το υγειονομικό προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί
Rapid test από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Eurokinissi

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, καθίσταται υποχρεωτικό το rapid test δύο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό του ΕΣΥ που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, καθίσταται υποχρεωτική η διεξαγωγή rapid test δύο φορές την εβδομάδα σε όλο το προσωπικό των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ, που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από πολλά περιστατικά γιατρών και νοσηλευτών, που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους ασθενείς και ωστόσο αρνούνται να εμβολιαστούν.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

«Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, καθίσταται υποχρεωτική η διεξαγωγή rapid test δύο φορές την εβδομάδα σε όλο το προσωπικό – ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, λοιπό – των Μονάδων Υγείας του Ε.Σ.Υ., που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού».

Υπενθυμίζεται ότι ανοίγει σήμερα, Παρασκευή 19 Μαρτίου, η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό COVID-19 των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου – ομάδα Α.

Θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα ηλικίας 70-74 ετών στις 26 Μαρτίου, ενώ αρχές Απριλίου θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού τα άτομα της επόμενης ηλικιακής ομάδας, 65-69 ετών.

Σημειώνεται ότι τώρα εμβολιάζονται οι πολίτες από 60 έως και 64 ετών, πολίτες άνω των 75 ετών και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα