Υπόθεση Energa: Αποφυλάκιση για τη γυναίκα που είχε σπάσει το ‘βραχιολάκι’

Υπόθεση Energa: Αποφυλάκιση για τη γυναίκα που είχε σπάσει το ‘βραχιολάκι’
Δίκη της "Χρυσής Αυγής, στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ανεστάλη η ποινή της Μαρίας Σκλαβάκη που είχε αφαιρέσει το "βραχιολάκι" της και είχε επιχειρήσει να διαφύγει. Αντίθετα, το ίδιο δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναστολή του Αριστείδη Φλώρου, πρωταγωνιστή του σκανδάλου, που υποστήριξε πως πάσχει από αυτοκτονικό ιδεασμό και κατάθλιψη

Στη φυλακή παραμένει ο Αριστείδης Φλώρος καταδικασθείς για την υπόθεση Εnerga – Hellas Power σε ποινή κάθειρξης 21 χρόνων. Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών επικαλέστηκε σήμερα αυτοκτονικό ιδεασμό και κατάθλιψη προκειμένου να του χορηγηθεί αναστολή εκτέλεσης της ποινής του. Το δικαστήριο απέρριψε την αίτησή του, αλλά έκανε δεκτή αντίστοιχη της Μαρίας Σκλαβάκη, της επίσης καταδικασθείσας για την ίδια υπόθεση. Πρόκειται για τη γυναίκα που έσπασε το ηλεκτρονικό “βραχιολάκι” της στη και επιχείρησε να διαφύγει από τις αρχές.

Απών από το δικαστήριο ήταν ο Αριστείδης Φλώρος, ένας από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης Energa που καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 21 ετών και χρηματική ποινή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Μέσω των συνηγόρων του αναφέρθηκε στην πρώτη αίτηση που καταθέτει για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, υποστηρίζοντας πως δεν θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή.

Ο Αριστείδης Φλώρος πάσχει, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, από καταθλιπτική διαταραχή και αυτοκτονικό ιδεασμό: “έχει ένα αίσθημα απόσυρσης από τη μάχη του, παραίτησης, παραληρηματικής ιδέας ότι το κράτος δεν τον ακούει. Βρίσκεται σε ένα δύσκολο ψυχολογικό σημείο”.

Μάλιστα, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατέθεσε ο  Απόστολος Τσιάμης, ψυχίατρος του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, ο οποίος υποστήριξε πως ο Αρ. Φλώρος έχει “αρνητικές σκέψεις και προθέσεις” και νοσηλεύεται στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού. ” έχει έντονο το αίσθημα απολυτότητας και ότι διώκεται για να διώκεται” υποστήριξε ο γιατρός και πρόσθεσε πως “κρατείται στο ισόγειο λόγω σκέψεων αυτοκτονικών τάσεων”.

Ελεύθερη με όρους η Μ. Σκλαβάκη

Από την άλλη, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών δέχθηκε την αίτηση της Μαρίας Σκλαβάκη και ανέστειλε την ποινή κάθειρξης επτά ετών που της έχει επιβληθεί πρωτοδίκως.

Η ίδια υποστήριξε στο δικαστήριο πως ούσα κρατούμενη από το 2015, δεν είναι σε θέση να φροντίζει την άρρωστη μητέρα της η οποία πάσχει από ψυχιατρική ασθένεια με αποτέλεσμα, όπως είπε, να καταχράζεται την καλοσύνη συγγενή της. “Δεν αντέχουμε την κατάστασή μας” υποστήριξε στο δικαστήριο αναφερόμενη στον εαυτό της και στο σύζυγό της Νικολοθανάση. Να σημειωθεί πως και εκείνος έχει καταδικασθεί για το σκάνδαλο Energa σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών, αλλά η δική του αίτηση αναστολής  -συζητήθηκε κι αυτή σήμερα- έπεσε στο κενό.

Αν και ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος, υποστηρίζοντας πως η βλάβη που κινδυνεύει να υποστεί η Μαρία Σκλαβάκη “δεν φέρει τα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στο νόμο ως υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη”, ενώ η καταδικασθείσα είναι και ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων, το δικαστήριο είχε διαφορετική άποψη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα